Bibliotheek

Test User 1

bib

De bibliotheek van Genk is een pareltje van hedendaagse architectuur. De Franse architect Claude Visconi koos voor een glazen aanzicht en vier bouwlagen van elk 4900 m², gelegen rond een atrium, waar ontmoeting centraal staat. De bib is een van de belangrijkste troeven van het Stadsplein in het hart van de stad, en is zeker een bezoekje waard.

Bezoekers kunnen in deze bibliotheek trouwens veel méér dan enkel boeken lenen. Er zijn knusse hoekjes voor de allerkleinsten, er is een jeugdafdeling met voorleestheater, een stille ruimte voor studerende jongeren, een tentoonstellingsgalerij met tijdelijke en permanente collecties en een ruime leestafel in het ‘zonovergoten’ atrium. Gebruik gratis het draadloos internet in een rustige omgeving en met zicht op de stad. Wil je even je mails checken of iets opzoeken? Dat kan met een van de vier tablets aan de leestafel!

In de bibliotheek vind je ook toeristische informatie. In de inkomhal staat een interactief infomeubel met heel wat digitale snufjes en praktische eerstelijnsinformatie zoals: wat valt er te beleven en waar vind ik een hotel? Stadsplannetjes en toeristische infobrochures liggen er in verschillende verschillende talen. Het infopunt heeft zelfs een module waarmee je een gepersonaliseerde e-card kan versturen!