Shopping 1

Test User 1

shopping 1

Voor fanatieke shoppers is Shopping 1 in het centrum van Genk sowieso een aanrader. Maar ook wie van architectuur houdt, vindt er zijn gading.

Het shoppingcenter opende in 1968 de deuren naar het voorbeeld van de grote Amerikaanse winkelcentra. In 2014 onderging Shopping 1 een grondige renovatie: het gebouw kreeg een nieuwe, goudkleurige façade uit strekmetaal, opgebouwd in verschillende niveaus en graden van transparantie. De architecten haalden hun inspiratie bij oude koopmanshuizen in Firenze.

De nieuwe gevel van Shopping 1 is 200 meter lang en herbergt verschillende etalages. Op elk moment van de dag zorgt het invallend zonlicht voor een mooi lichtspel. Shopping 1 is het grootste gebouw in het centrum van Genk met op het dak alleen al 1.250 parkeerplaatsen. Het hele project is 11.500 m² groot.

Ook de ‘flow’ van het gebouw kreeg een grondige make-over. Zo zijn verschillende toegangen verplaatst of groter gemaakt. Om de toestroom van bezoekers te verbeteren, staan de grote winkelketens nu op strategische punten, de verschillende kleinere winkels ertussenin.