Bokrijk

Administrator

Bokrijk acteurs

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum Bokrijk ontdek je hoe het verleden onze toekomst inspireert! Laat je in Bokrijk onderdompelen in het verhaal over vakmanschap, bewonder demonstraties of steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. Je ontdekt de kunst van het brood bakken en alle tradities en gebruiken die hiermee gepaard gaan. In het broodatelier ‘De Superette Bokrijk’  koop je ambachtelijk zuurdesembrood, recht uit de houtoven. Of leef je uit in de speelschuur waar traditionele volksspelen zoals kegelen of krulbollen een eigentijdse make-over kregen.

Het Openluchtmuseum ligt in een 550 hectare groot park, een droom voor wandelaars en fietsers. Bezoek het Arboretum of verken het vijvergebied De Wijers al fietsend door het water. De kinderen of kleinkinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in grote gratis openluchtspeeltuin.

In 2018 krijg je de unieke kans om de restauraties van heel nabij te volgen. Alle historische gebouwen in het Openluchtmuseum krijgen de volgende vijf jaar een grondige restauratie. Zo krijg je een zicht op de verschillende bouwtechnieken, waaronder ook traditioneel vakwerk zoals lemen, vitsen en strodekken.

Benieuwd naar de geschiedenis van je lievelingsoutfits? Bokrijk neemt een duik in historische textielverhalen. Ook vandaag nog kom je elke dag – letterlijk! – in nauw contact met dit vakmanschap. Samen met ontwerper Tim Van Steenbergen schetst Bokrijk het beeld van productie tot consumptie in verleden, heden en toekomst. Laat je verrassen door de kledingcollectie en objecten.

MEER INFO