BKRK Textiel

Ingrid Leyssen

Textiel

Bokrijk verrast al even met het project ‘bokrijk brandmerkt’ (BKRK). In het Openluchtmuseum ontdek je vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen. Benieuwd naar de geschiedenis van je lievelingsoutfits? Bezoek dan nu de nieuwe expo BKRK met modeontwerper Tim Van Steenbergen als vakcurator.

In de tentoonstelling zie je plattelandskleding van het verleden én de gloednieuwe collectie die Tim ontwierp voor de medewerkers van Bokrijk. Deze collectie is Tims blik op Bokrijk, uitgedrukt in textiel: het verleden wordt herinnerd, niet gekopieerd. Nieuwe en historische elementen vloeien in elkaar over. Vakmanschap staat centraal in de expo BKRK Textiel, maar ook andere thema’s zoals identiteit en consumptie komen aan bod. Dit zet je misschien aan het denken over hoe wij vandaag met kleding omgaan. Beeldschermen tonen het resultaat van twee jaar onderzoek en ontwerp, aan de hand van historische en hedendaagse foto’s en informatie. Je ontdekt al snel dat niet alles was zoals wij het ons herinneren, te beginnen met het beeld van de boer met rode bolletjeszakdoek…

Je kan de expo BKRK Textiel bezoeken op en rond het erf van Hooghuis Tessenderlo (museumdeel Kempen) tijdens de openingsuren van het Openluchtmuseum.