Superette Bokrijk

Ine Nemeth

Hoe tover je lokale ingrediënten om in lekkere broodspecialiteiten? Je ziet én proeft het in broodatelier ‘De Superette Bokrijk’.

In de Superette Bokrijk wordt vanaf nu brood gebakken op authentieke wijze, waarbij de ingrediënten meel, desem, zout en water allen van lokale herkomst zijn.

 

graan handenBokrijk koos voor deze uitwerking een samenwerking met Sarah Lemke en Kobe Desramaults. Zij tonen aan dat bakken op de authentieke wijze met verse, lokale, artisanale ingrediënten en in een houtoven ook vandaag nog hip is. Met de veelheid aan houtovens die Bokrijk heeft, proberen zij om het best mogelijke op hout gebakken brood te produceren.

 

broodWaar kan je dit zuurdesembrood kopen?

In Bokrijk kan je tijdens de openingsuren van het Openluchtmuseum terecht in de Superette Bokrijk. Hiervoor betaal je toegang. Vanaf 15 juli is er een tweede verkooppunt, de Camionette Superette, die dagelijks op parking 1 staat opgesteld. Wie minder dan 30 min. parkeert, hoeft geen parkingticket te betalen. Buiten Bokrijk vind je de Camionette Superette ook terug op Boer op de Koer.

 

Welk aanbod is er te koop?

De Superette Bokrijk werkt met lokale, seizoensgebonden en biologische ingrediënten. Meel, desem, zout en water zijn allen van lokale herkomst. Het is een meeneembakkerij: je koopt er een afwisselend aanbod zoals gewoon desembrood, roggebrood en kramiek én een beperkt assortiment koeken.

 

Kan je ook zelf aan de slag?

In de atelierschuur Wortel in het museum kan je dagelijks een atelier broodjes bakken volgen. Hierbij wordt met ‘gewoon’ brooddeeg gewerkt.

 

MEER INFO