Golf Spiegelven

Kristien Mandervelt

golf

Goede fairways die grotendeels door de sparrenbossen slingeren, aantrekkelijke waterplassen waar allerlei vogels kwinkeleren, goed geplaatste bunkers en stevige greens, zo presenteert zich het aanlokkelijke parcours van Spiegelven Golf Club Genk.

Het parcours werd in 1988 uitgetekend door architect Ron Kirby, die kon gebruik maken van een natuurlijk glooiend terrein van 70 hectaren, dat bovendien geschikt is voor alle handicapniveaus.

Door niet-aflatende inspanningen aan het parcours kunnen de leden en bezoekers hun geliefde sport beoefenen onder steeds optimale omstandigheden. Ook het terras van het gastvrije en comfortabele clubhuis biedt een mooi uitzicht op het terrein, en voor degenen die wat langer wensen te blijven is er het nabijgelegen Hotel Stiemerheide.

Mensen die hun hart hebben verpand aan deze sport zijn altijd welkom; iedereen die een golfvaardigheidsattest kan voorleggen wordt toegelaten. Een greenfee (dagkaart voor niet-leden) kost 55 euro op week- en 65 euro op weekenddagen.

Verder worden er in Spiegelven Golfclub ook initiatielessen gegeven voor groepen. Misschien een leuke tip om met collega's of vrienden te doen. Ook bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor allerhande activiteiten, gecombineerd met de golfsport.