Bibliotheek

Test User 1

bib

De bibliotheek van Genk is een meesterwerk van hedendaagse architectuur. De Franse architect Claude Vasconi koos voor een glazen aanzicht en vier bouwlagen van elk 4900 m² rond een atrium, waar ontmoeting centraal staat. De bib is de grote blikvanger van het Stadsplein in het hart van het centrum, en is zeker een bezoekje waard.

Bezoekers kunnen in de bibliotheek trouwens veel meer dan alleen boeken lenen. Er staat een vleugelpiano, er zijn knusse hoekjes voor de allerkleinsten, een jeugdafdeling met voorleestheater, een stille ruimte voor wie wil studeren, een tentoonstellingsgalerij met tijdelijke en permanente collecties, en een ruime leestafel in het zonovergoten atrium. Wil je even je mails checken of iets opzoeken? Dat kan via het gratis draadloos netwerk, met een van de vier tablets aan de leestafel, of op een van de 15 pc’s in het Portaal.

In de bibliotheek vind je bovendien eerstelijns toeristische informatie. In de inkomhal staat een interactief infomeubel met heel wat praktische informatie: wat valt er te beleven en waar vind ik een hotel? Stadsplannetjes en toeristische infobrochures zijn beschikbaar in verschillende talen. Het infopunt heeft zelfs een module waarmee je een gepersonaliseerde e-card kan versturen.