Opening wandelgebied Thor Park

Ine Nemeth

wandelgebied Thor ParkThor Park biedt naast het erfgoed ook een unieke park- en natuuromgeving van 30 hectare. Het vormt een prachtig decor voor allerlei vormen van ontspanning. Bovendien kan je vanuit Thor Park het landschap van het Nationaal Park Hoge Kempen verkennen te voet of via het Limburgs fietsroutenetwerk. Vlakbij liggen de Schansbroek, de Klaverberg en natuurlijk het Kolenspoor. Het landschap combineert unieke natuurelementen met de prachtige industriële mijngebouwen en de tuinwijken, die opgenomen zijn in de aanvraag voor classificatie als UNESCO-werelderfgoed.

 

11 wandelroutes op wandelkaart

Om dit unieke gebied toegankelijk te maken voor publiek werden 11 nieuwe routes, variërend van 2 tot 16 km, uitgestippeld. De handige wandelkaart THOR PARK, met meer dan 40 km bewegwijzerde wandelpaden, helpt je op weg en geeft meer info over het gebied.steenmannetjesroute

 

Feestelijke opening

Op zondag 8 oktober ben je van harte welkom om dit nieuwe wandelgebied in primeur te komen verkennen. De herder dan ook stelt zijn schaapjes aan je voor. Op adem komen en genieten van een lekker drankje kan in het pas vernieuwde hoofdgebouw Thor Central. Daar kan je trouwens ook gratis deelnemen aan een rondleiding, telkens om 14 uur, 15 uur en 16 uur.