4 redenen om naar de O-parade te komen

Ine Nemeth

Wie 1 mei zegt, zegt feest in Genk. Elk jaar is die feestdag een hoogdag in onze stad, met een hele dag lang activiteiten voor jong en oud. We starten ’s morgens vroeg en gaan door tot ’s avonds laat. Met de O-parade om 16 uur als absoluut hoogtepunt. Niet te missen!

1. Het heet niet voor niets Ooooooooh-parade

What’s in a name? De O-parade is een creatieve kijk- en luisterstoet die je van begin tot einde verbaast. Tot je mond openvalt en je ‘oooooh’ uitroept. Nationale en internationale acts brengen het beste van zichzelf: van reuzegrote speelgoedrobots tot een bijenparade tot grappige ballonvissen tot ... De O-parade is een unieke belevenis voor jong en oud.

1

 

 

 

 

2. Het is gratis

Voor het geval dat item 1 je nog niet overtuigd heeft: die stoet is ook helemaal gratis. Je zet je gewoon aan de kant van de weg in Genk-centrum en laat je overweldigen door al het moois dat de O-parade je te bieden heeft.

2

 

 

 

 

3. Er is altijd parkeerplaats

Ok, we ontvangen dan misschien 100.000 bezoekers op 1 mei in Genk: toch is er altijd parkeerplaats. De stad richt gratis pendelbussen in vanuit het stadion van KRC Genk en C-mine, daar is voldoende parking. Zo kan je het drukke centrum met de auto vermijden.

3

 

 

 

 

4. Een hele dag vol plezier

De O-parade is het hoogtepunt van de dag, maar dat is lang niet alles. In één adem: een gezellige jaarmarkt, een rommelmarkt, een ambachtenmarkt, een internationale taptoe, een kilometer lange kermis, heel veel kinderanimatie, een meiboomplanting en afsluiten met een spetterend vuurwerk. Op 1 mei in Genk verveel je je nooit.

4