5 dingen die je als voetbalsupporter in Genk kan doen

Ine Nemeth

In Genk voor een voetbalmatch? Waarom je avondlijke trip niet verlengen met een daguitstap of zelfs een nachtje extra? Onze stad heeft heel wat te bieden: indrukwekkend monumentaal erfgoed. Een prachtige groene rand. En lekkers uit alle windstreken. En als leuke surplus: je voelt je onmiddellijk thuis. Want Genk, da’s alle gastvrijheid van Limburg op één plek

1. C-mine expeditie met virtual reality

vr

 

 

 

 

 

 

Wandel door oude tunnels en nieuwe installaties. Met als hoogtepunten: de beklimming van de schachtbok én een virtual reality-ervaring. Stap in de tijdscapsule, zet je helm op en laat je meevoeren naar de hoogdagen van de mijn in de jaren ’50.

 

2. Wandelen in het Nationaal Park

wandelen

 

 

 

 

 

 

Kattevennen is één van de zes toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Het wandelgebied telt meerdere bewegwijzerde routes die je naar de mooiste plekjes in het dennenbos brengen.

 

3.Expo Eames in C-mine

eames

 

 

 

 

 

Charles and Ray Eames behoren tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw. De expo ‘The World of Charles and Ray Eames’ op C-mine is een smaakmaker van formaat, en niet alleen door doorgewinterde designfans.

 

4. Fietsen langs Thor Park Watersschei

fietsen

 

 

 

 

 

 

De weidse mijnterril leent zich perfect tot een onvergetelijke fietstocht. Gebruik hiervoor de fietskaart van Visit Genk. Op adem komen kan op één van de mooie picknickplekken tussen Thor Central en de mijnterril.

 

5. Multiculinair genieten in de Vennestraat

vennestraat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wonderlijke smeltkroes die Genk is, proef je nergens beter dan in de Vennestraat, vlakbij C-mine. Ook wel de lekkerste straat van Genk genoemd. Je vindt er cafés en zuiderse eethuisjes met een ziel.