B-Classic fietst

Ine Nemeth

1

zondag 22 april 2018

Kuurne-Brussel-Kuurne, De Ronde van Vlaanderen, De Brabantse Pijl, Gent-Wevelgem. Vlaamse voorjaarsklassiekers waaraan sinds enkele jaren een naam mag worden toegevoegd: de Ronde van B-Classic. Dit jaar doet deze fietstocht vier Genkse wijken aan, met onderweg een hoop vertier, en bij elke stop muzikaal plezier.

Het startschot wordt gegeven aan C-mine, waar Ekaterina Levental de deelnemers motiverend zal toezingen, waarna vier Genkse wijken – Waterschei, Winterslag, Sledderlo en Zwartberg – muzikaal en sportief met elkaar verbonden worden.

Om de sfeer er goed in te brengen, rijdt Marockin’ Brass in een open wagen een eindje mee. In Sledderlo wachten Soefi-muzikanten, in Waterschei is er een gitaarcirkel met lokale muzikanten en in het midden pianist Maarten Lingier, in Winterslag tonen jongeren hun voetbalkunsten street-style, op de tonen van een klassieke muzikant. En in Zwartberg wordt haltgehouden onder de welbekende ‘Brug van Zwartberg’, waar acht rappers en één klassieke muzikant een universum creëren dat past bij de setting: tonnen met vuur, graffiti tegen de muur, the works.

Op de verschillende stopplaatsen zullen ook de ringtones van Anti.Anti, gemaakt met muziek en geluiden uit de Genkse cités, uit de speakers knallen. Voor de inwendige mens zijn er telkens aangepaste hapjes, gemaakt door de lokale mama’s.

Het laatste woord is aan Gökhan Girginol, die de brug sloeg tussen de klassieke muziek van B-Classic en de geluiden van de jongeren uit de wijken: ‘We verbinden de vier windrichtigen. En in het centrum heb je C-mine. C-mine is de kosmos, het centrum van Genk. Zoals klassieke muziek het centrum is van B-Classic’.

(Co-productie met Villa Basta en C-TAKT/C-mine cultuurcentrum)

Brochure

Programma

aanmelden vanaf 9u15

start:10u00 // aankomst: 17u00

fietstocht van 30 km

prijzen:

€ 22,5

€ 10 (-26 jaar)

€ 5 (-18 jaar enkel aan de kassa  aan te kopen op vertoon van identiteitskaart)