Dag van de Wetenschap @ Kattevennen

Tanith Van Damme

astronaut in cosmodrome

Kom en ontdek hoe wetenschap, en meer bepaald wiskunde niet alleen een vak op school is!

zondag 25 november
12.30 - 17.00
Cosmodrome, Kattevennen
toegang: gratis


Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen naar school brengen, je e-mails lezen… Dat wordt knap lastig zonder wetenschap! Daarom is de Dag van de Wetenschap op zondag 25 november heilig voor de Cosmodrome. Kom en ontdek hoe wetenschap, en meer bepaald wiskunde niet alleen een vak op school is, maar hoe het je elke dag opnieuw omringt. Van op de grond tot hoog in de lucht.

ONTDEK HET CIJFER NUL
Voor de gelegenheid wordt de expo ‘De Oerknal’ in een wiskundig jasje gestoken. Maak kennis met Fibonacci, een Italiaanse wiskundige uit de 12de eeuw die de mosterd in de Arabische wiskunde haalde en ons het cijfer nul aanleerde. Daarnaast wordt de natuurfotografietentoonstelling ‘Fibonacci in de natuur’ voorgesteld, want ook in de natuur tref je zijn wiskundige formules.

BEZOEK DE TELESCOOPDOKTER
Naast expo ‘De Oerknal’, die absoluut een aanrader is, zijn er ook drie 360° shows met een boeiend live gedeelte achteraf. Een bezoek aan de sterrenwacht kan natuurlijk niet ontbreken, net als de telescoopdokter, die je met raad en daad kan bijstaan bij de aanschaf of gebruik van een telescoop.

MEER INFO