Dag van het Park

Ine Nemeth

park

De Dag van het Park op 21 mei trekt voor een keertje niet naar het Molenvijverpark. Het evenement duikt wel diep de Stiemerbeekvallei in, gaat op reis door Zwartberg en Sledderlo en doet onderweg ook de pop-uptuin op het binnenplein van het stadhuis aan.

 

LEKKER ONTBIJTEN

De Dag van het Park wordt traditioneel ingezet met een brunch, deze keer in de pop-uptuin op het binnenplein van het stadhuis. Vanaf half elf krijg je er hapjes voorgeschoteld met roots in Albanië, Nigeria en meer. De hele dag is er een Italiaanse tuinbar, met doorlopend ook muziek, workshops koken met bloemen en activiteiten in het groen voor groot en klein.

 

OP SAFARI IN DE STIEMERBEEKVALLEI

De Stiemerbeekvallei is een waardevol maar vergeten stukje Genks groen. Neem de fiets en volg onder begeleiding of alleen de bewegwijzerde fietstocht langs de beek. Je leert onderweg meer over de geschiedenis van het gebied en de plannen voor een bezoekerscentrum aan De Slagmolen. Je kan ook geocachen of deelnemen aan één van de verschillende familieactiviteiten.

Geen grote liefhebber van het stalen ros? Dan kan je ook wandelen. Er staat onder meer een wandeling van anderhalf uur op het programma.

Uiteraard kan je ook je eigen weg uitgaan. Mix en match naar hartenlust stopplaatsen en activiteiten.

 

REIZEN DOOR ZWARTBERG EN SLEDDERLO

In Zwartberg kan je op vier verschillende locaties (Noord, Zuid, Nieuwe Kempen en Driehoeven) een reispaspoort afhalen. Je volgt hiermee dan wandelroutes en zoektochten langs de mooiste groene plekjes van Zwartberg. De dag begint vroeg met een wandeling van twee uur op de terril, begeleid door Limburgs Landschap.

De drank- en eetstandjes op de vier startplaatsen zijn doorlopend open. Afsluiten doe je er met het

theaterstuk Pasta met munt.

In Sledderlo neemt een toeristisch treintje je al vanaf half tien op sleeptouw om je met de wijk, haar verleden en toekomst vertrouwd te maken. Vanaf tien kan je in het buurthuis terecht voor een zuiders ontbijt, of op de Finse piste voor een verfrissende ochtendjog.

Doorlopend is er kunst van lokale kunstenaars in het park en je kan er ook zelf aan de slag met klei of

verfborstel. In de namiddag staan er ook nog heel wat leuke activiteiten voor jong en oud op het programma.

Alle info vind je hier