Expo Van Elders, Hier

Ine Nemeth

9 – 24 juni 2018

1

Dominique Mailleux, Lieve Bruggen, Mariek Vanbuel en Nicole Ceux stellen samen tentoon in The Gallery. Ze werkten gedurende een aantal maanden rond een gemeenschappelijk thema ‘Van Elders, Hier’. Een thema dat ook aansluit bij de Wereldvluchtelingendag op 20 juni.

Dominique Mailleux gaat met haar beelden, lino's en sieraden op zoek naar de plaats van de mens in de geglobaliseerde wereld. Waar kan je jezelf zijn als mens? Noorden, oosten, zuiden of westen? De universele rechten van de mens, liefde en schoonheid primeren in haar werk. Lieve Bruggen  schilderde portretten, face to face op een witte achtergrond, gestript tot de essentie. Zij houdt in haar werk een pleidooi om mekaar onbevangen tegemoet te treden, de mens kan 'an sich' nooit illegaal zijn.

Mariek Vanbuel schilderde en tekende portretten op grote zeekaarten die tot voor kort gebruikt werden door scheepslui om een veilige overtocht te verzekeren. Alle geportretteerden zijn vrienden, familieleden, buren. Allemaal afkomstig van elders, nu hier voor de liefde, het werk, een betere toekomst...

Nicole Ceux werkt met zijde en vilt, materialen die verwijzen naar geborgenheid en zachtheid. Abstracte werken doorstikt met lijnen refereren naar de moeilijke weg van de administratie in het nieuwe land. Zij toont ook portretten van nieuwkomers "getekend" met draad.

MEER INFO

9 t.e.m. 24/06 | open van woensdag tot zondag | 11 tot 19 uur

The Gallery, Molenstraat 7