5 redenen om naar Genk on stage te komen

Ine Nemeth

Tijdens het weekend van vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni wordt Genk weer omgetoverd tot het gezelligste festivalterrein in menig Vlaanderen. Nog aan het twijfelen? Hier zijn alvast 5 redenen om naar Genk on stage te komen:

1

1 HET IS VOLLEDIG GRATIS

Studenten sluiten de schoolboeken en vieren samen met volwassenen en kinderen het begin van de zomer. Voor sommigen komt daar een drukke vakantieperiode bij kijken. Veel vakantieplannen? Geen enkel probleem! Want Genk on stage is en blijft volledig gratis.

2 DE LINE-UP

Veelzijdige smaak? Tijdens Genk on stage kan je genieten van zo’n 125 acts uit alle muzikale regionen: rock, dance, pop en hiphop. En dat zowel van lokaal, nationaal als internationaal talent! Dit jaar staan op de affiche onder andere Fun Lovin’ Criminals, Clouseau, De Kreuners, Lil Kleine Live, Kensington, Gers Pardoel, The Van Jets, Bart Peeters, Therapy?, Fischer-Z en Aeroplane.

2

3 GEZELLIGHEID

Genk is een smeltkroes van culturen en dat merk je ook elk jaar op Genk on stage. Iedereen drinkt, eet en danst samen! In onze Food Streets vind je buiten de ‘klassieke’ festivalkeuken ook zuiderse en exotische accenten.

4 GLOEDNIEUW NEGENDE PODIUM

Op het kerkplein voor de Sint-Martinuskerk plaatst Genk on stage dit jaar een gloednieuw negende podium, Retro Genck, dat een leuke Radio Modern-toets kreeg. Zowel het podium in de Winterslagstraat als dat op de Grote Markt werden in een nieuw jasje gestoken en krijgen nu de namen El Coktèl en Bar Parasol. Op beide podia kan je dj’s aan het werk zien.

 

3

5 OOK VOOR VOETBALFREAKS

Voetbalfreaks hoeven zich zeker geen zorgen te maken. Zowel aan Bar Parasol als aan het Factor J-podium wordt een groot scherm geplaatst waar de match België – Tunesië zaterdagnamiddag live wordt uitgezonden. Na de match, en bij winst van de Rode Duivels, barst op alle podia een gigantisch feest los met party-acts.

Alle info op www.genkonstage.be