Komende evenementen in 2019

Tanith Van Damme

O-parade: 1 mei

Internationale straattheateracts. Reuzegrote installaties. Originele praalwagens. Schitterende kostuums. Theater, zang, dans en muziek. Een visueel spektakel om ú tegen te zeggen en gratis bovendien: dat is de O-parade.

O-parade

Iedereen donderdagt: 2 mei, 6 juni, 4 juli, 1 augustus en 5 september

Een veertigtal Genkse horecazaken organiseren in het stadscentrum een gezellige happy hour. Ze leggen je in de watten met een gratis aperitief of speciaal menu. Ondertussen geniet je van liveoptredens en kinderanimatie.

donderdag

Genk On Stage: 28, 29 en 30 juni

Meer dan 100 bands en dj’s, een mix van bekende (inter)nationale namen en lokaal talent. Drie festivaldagen, meerdere podia, een goedgevuld randprogramma, veel sfeer en dat allemaal volledig gratis. Voilà het succesrecept van stadsfestival Genk on stage.

gos

Grote opening LABIOMISTA: 6 juli

LABIOMISTA - letterlijk ‘de mix van leven’ - is een wonderlijke broedplaats op de snijlijn van kunst, natuur, erfgoed en architectuur. Vanuit de gerestaureerde directeursvilla loop je via de serre en onder de arendskooi, recht het Cosmopolitan Culture Park binnen. Een adembenemend parcours, dat staat vast.

LABIOMISTA

zondagmarkt: elke zondag in juli en augustus

Elke zondagvoormiddag in juli en augustus zakken duizenden mensen af naar Genk om een van de grootste rommelmarkten in Vlaanderen te bezoeken. Straatanimatie, bigbands, randactiviteiten en een muzikale afsluiter maken het plaatje compleet.

zondag

Vollebak Vennestraat: 24, 31 augustus & 7, 14 september

Neem plaats aan de langste tafel van Genk en laat je verrassen door al het culinaire en artistieke dat de ‘Straat van de zintuigen’ te bieden heeft.

venne

Wondergrond: 26 oktober - 3 november

Een goede reden om in de herfstvakantie met de kinderen naar C-mine te trekken, is het Wondergrond-avontuur in C-mine expeditie. Een magisch fantasieparcours in de ondergrondse gangen van C-mine dat je zeker zal bijblijven.

wondergrond

New Years' Bang: 31 december

Het oude jaar zwaaien we in Genk uit met tonnen sfeer. Coverbands, dj’s, cava, lekker eten, fijne mensen, … een feest voor iedereen! Om middernacht tellen we samen af en vieren we het leven tot in de vroege uurtjes.

new year