De Meikoningin en haar hoogheden

Tanith Van Damme

mei

Naar traditie werd er ook dit jaar een Meikoningin gekozen en twee Meiprinsessen. Dit jaar is de eer aan Sofie Jorissen (22), Bieke Champagne (19) en Sara Fieten (20). We polste bij Sofie naar haar beautytips en vooruitzichten.

Welk gevoel had je nadat je werd verkozen en waar kijk je naar uit in de nabije toekomst?

Ik had het nooit verwacht dat ik meikoningin zou worden. Ik was heel erg blij en enorm verrast. Persoonlijk kijk ik uit naar de aftrap van de voetbalmatch van KRC Genk. Ik werk namelijk in de fanshop van KRC Genk, al 5 seizoenen lang.  En natuurlijk de 1 mei parade, het belooft een hele leuke en mooie dag te worden.

Was het een droom om meikoningin te worden? Zo ja, waarom?

Het is altijd een droom geweest om deel uit te maken van de parade en de 1-mei traditie. Meikoningin zorgt ervoor dat ik dat kan. Ik mag op de eerste rij staan op deze prachtige dag. Dus ja, op die manier is het zeker een droom die uitkomt. Ik mag een heel ander deel van Genk zien, nog meer in contact komen met de mensen en de stad zelf.

Welke tips heb je voor toekomstige kandidaten die meedoen aan de verkiezingen van de meikoningin in 2020?

Wees gewoon jezelf en heb niet te veel zenuwen. Geniet ervan als je er bij bent, is dit nu koningin of prinses. De vorige meikoningin heeft me dit ook gezegd “geniet ervan want het is zo snel weer voorbij”

Geloof jij in de ware liefde?

Ja. Ik wil echt geloven dat er voor iedereen een persoon is die perfect bij iemand anders past. Elk potje heeft zijn dekseltje toch?

Wat zijn je beauty-geheimen?

Oei, die heb ik precies niet. Ik zou zeggen zelfvertrouwen is de mooiste look die je kan hebben maar dat klinkt zo cliché. Op tijd rust nemen na een drukke dag. Even jezelf in de watten leggen kan geen kwaad. En als je echt een “middeltje” als beauty-geheim wilt hebben dan zou ik zeggen kokosolie. Super goed voor haar en huid.