Niet te missen in de O-parade

Tanith Van Damme

Voor de 64ste keer organiseren we van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat activiteiten voor jong en oud, met als hoogtepunt de O-parade. Een visueel spektakel om ú tegen te zeggen! Internationale straattheateracts, reusachtige installaties en originele praalwagens wisselen elkaar af. Geniet twee uur lang van schitterende kostuums, theater, zang, dans en muziek!

Deze acts moet je zeker gezien hebben!

L'ENVOL
Compagnie Remue Ménage,Parijs

Met ‘L’Envol’ laat compagnie Remue Ménage ons op een andere manier naar onze straten te kijken. Een prachtige processie waarbij zich een imaginaire wereld ontpopt. Gekke personages en prachtige vogels geïnspireerd door glas-in-loodramen nodigen je uit om hen te volgen in hun energieke luchtdans. Aarde en lucht versmelten, de wereld schuift onder de kijker zijn voeten weg.

L'envol

 

ELEPHANTASIA
Planète Vapeur, Nice

De Elephantasia show brengt je naar een kleurrijke, magische wereld met steltenlopers en Indische dansers gevolgd door een enorme mechanische olifant die het publiek entertaint met zijn slurf. Een gigantische constructie waar je niet langs kan kijken!

elep

 

PEGASUS TALE
Planète Vapeur, Nice

In een wereld van goden en mythes is Pegasus de brug tussen diverse werelden. Het grote witte paard met zilveren vleugels, de boodschapper van de Goden van Olympus leidt vergeten sterren naar andere sterrenbeelden. Planète Vapeur opent je ogen en laat je genieten van dit mythisch verhaal.

pega

 

LE BALLET DE MÉDUSES
Planète Vapeur, Nice

Van bubbel tot bubbel ontdekt de kijker de wondere onderwaterwereld. Het ballet van zwevendekwallen is echt poëzie.

med

 

PRAALWAGENS VAN GENKSE KWALITEIT

De O-parade zou niet zijn wat ze is vandaag zonder enkele prachtige praalwagens. Dit jaar zijn dat er wel zeven, en allemaal zijn ze ontworpen door Genkse designers en gebouwd door Genkse verenigingen.