EXPO - The World of Charles and Ray Eames

Kristien Mandervelt

eames1 eames 2

In het voorjaar van 2017 ontvangt C-mine de prestigieuze internationale designexpo 'The World of Charles and Ray Eames'. Het Amerikaanse echtpaar Charles en Ray Eames behoort tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw. Ze hebben met hun onderzoek en ontwerpen een blijvende stempel gedrukt op het designlandschap en worden daar wereldwijd voor erkend. Bij het grote publiek zijn ze bekend voor de in het oog springende kuipstoeltjes met typisch onderstel, in de designwereld is het duo incontournable.

The World of Charles and Ray Eames is een grote expositie waarin de carrières van Charles (1907-1978) en Ray (1912-1988) worden uitgelicht. Alsook het grensverleggende werk van The Eames Office, een laboratorium voor design dat al vier decennia actief is en baanbrekend is op het vlak van  architectuur, meubelontwerp, grafisch-en productdesign, film, sculpturaal werk, fotografie en multimedia.

De tentoonstelling werd gemaakt door de Londense Barbican Art Gallery en opende er in het najaar van 2015. De originele expo bestaat uit 380 objecten en projecten die door Charles en Ray Eames tijdens hun leven bedacht en geproduceerd werden.

Tickets zijn verkrijgbaar aan C-mine bezoekersonthaal of online

 

 
 
Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle evenementen in Genk.