Wordt verwacht: The World of Tim Burton

Kristien Mandervelt

burton

Copyright: Getty Images

burton

Photo credit: Fuji Television

 burton     green

© 2018 Tim Burton               © 2018 Tim Burton

Van 15 augustus tot 28 november 2018 is de internationale tentoonstelling 'The World of Tim Burton' te zien op C-mine. De bekende filmregisseur en producent Tim Burton wordt overal ter wereld gelauwerd voor zijn films, denk maar aan: 'Beetlejuice', 'Batman', 'Edward Scissorhands', 'Tim Burton's The Nightmare before Christmas', 'Sleepy Hollow', 'Planet of the Apes', 'Charlie and the Chocolate Factory', 'Alice in Wonderland' en nog vele andere.

'The World of Tim Burton' presenteert het uitgebreide artistieke werk van Tim Burton in een expo van tekeningen, schilderijen, foto's, poppen, maquettes, geanimeerde films en sculpturale installaties. In totaal vallen er meer dan 400 werken te bezichtigen. Bijkomend is er een uitgebreid randprogramma met gegidste rondleidingen op vaste tijdstippen of rondleidingen voor groepen na reservatie, films, lezingen en events.

Eerder was deze veelzijdige tentoonstelling te zien in New York, Parijs, Tokio, São Paulo en Praag. C-mine heeft zich de afgelopen jaren opgeworpen als significante speler in de wereld van kunst en design. Voor 2018 is dit zonder twijfel één van de must see expo's in de Benelux.