5 redenen om naar The World of Tim Burton te komen

Tanith Van Damme

5 redenen om naar The World of Tim Burton te komen

Balloonboy Burton

Je hebt er ongetwijfeld al van gehoord, de internationale expo The World of Tim Burton loopt op C-mine. Twijfel je nog of de expo wel iets voor jou is? Wij geven je 5 goede redenen om die laatste twijfels weg te nemen.

1. Het is Tim Burton

‘Burton wie?’ Zegt de naam Tim Burton jou niet meteen iets? Wat denk je van de films Charlie and the Chocolate Factory, Batman, Alice in Wonderland en Edward Scissorhands? Nu gaat er ongetwijfeld wel een belletje rinkelen. De bekende regisseur stelt zijn artistieke werk - en dus veel items uit zijn films - tentoon op C-mine. Dat betekent concreet: tekeningen, schilderijen, poppen, maquettes en films uit zijn verbeeldingswereld. En die blijkt gigantisch te zijn, en ook nog eens gigantisch interessant.

2. Balloonboy en Sandmonster!

Je hebt ze ongetwijfeld al op instagram zien passeren, de selfies met ‘Balloonboy’ en ‘Sandmonster’. In de tentoonstellingsruimtes zelf mag je geen foto’s nemen, maar die twee reusachtige installaties maken het ruimschoots goed, toch?

Sand monster

3. Rondleidingen in het weekend

Ben je een die-hard-fan? Of wil je je volledig verdiepen in Burtons leefwereld? Dan zijn er in het weekend dagelijks verschillende rondleidingen mét gids. De expogidsen geven je net dat tíkkeltje meer ‘inside information’. Een echte aanrader, dus.

4. Shop till you drop

Aan het einde van de tentoonstelling vind je de leuke ‘exhibition shop’ met zóveel leuke items dat je portefeuille ervan zal jeuken. Van een tote bag tot een picknickdekentje tot leuke postkaartjes en posters tot ... Je snapt wel wat we bedoelen.

burton caf?

5. Wafels van Giovani Oosters

Het water loopt ons al in de mond als we de hartige ‘Wafls’ van chefs Giovani Oosters en Xander Hermans zien. En dan hebben we het fantastische decor - in het thema van Big Fish -  nog niet vernoemd. Het hippe ‘Burton Café’ is dé perfecte afsluiter van je expobezoek.  

Wafel burton caf?