Zondagsmarkten 2019

Myriam Tijskens

De fameuze Zondagsmarkten in Genk vormen de grootste rommelmarkt van Vlaanderen. Elke zondagvoormiddag van juli en augustus vind je 700 standhouders in het centrum van Genk. Straatanimatie, bigbands, randactiviteiten en een muzikale afsluiter op de Grote Markt maken het plaatje compleet. De toegang is volledig gratis!

Op dit moment is er enkel nog dagverkoop mogelijk en dat gaat zo in zijn werk:

Personen die nog een plaats zoeken mogen niet met de wagen in het circuit rijden, zij moeten dus eerst ergens parkeren. Je komt best met 2 personen naar de markt, waar je vanaf  8 uur zelf op zoek kan gaan naar een plaats. Deze plaatsen zijn heel duidelijk zichtbaar (lege ruimte, gele markeringen en nummer). Als je een plek gevonden hebt, blijft 1 persoon op deze plaats wachten zodat andere zoekenden zien dat deze plaats besproken is. De tweede persoon gaat naar de infobus op de grote markt om een dagkaart te kopen. Je geeft de naam van de straat of het plein en de nummer door en betaald 8,00 euro per plaats.

Met de dagkaart kan je dan je voertuig ophalen en naar de gekozen plaats rijden om uit te laden. Vanaf 9 uur is het circuit verkeersvrij en mogen er géén voertuigen meer in het circuit staan of rijden.

zon zondagsmarkt zondagsmarkt zondagsmarkt