De leukste picknickplekken in Genk

Kristien Mandervelt

picknickspots
Picknickplaats in Kattevennen

Je wilt je bezoek aan Genk graag combineren met een gezellige picknick, maar je weet niet waar? Check dan dit overzicht van de mooiste picknickplekken in de stad.

 • Molenvijverpark: in het Molenvijverpark vind je Camp Carré, een unieke picknickplaats met designtafels. Ook in het Heempark, vlakbij het Molenvijverpark, kan je vrij gebruik maken van banken en picknicktafels.
   
 • Kattevennen: in Kattevennen, net achter het onthaalgebouw, vind je een leuke picknick-cocon. In een grote cirkel zit je heerlijk dicht bij elkaar, omgeven door een structuur van cortenstaal en houten takken.
   
 • Thor Park (mijnterril Waterschei): aan de voet van de mijnterril van Waterschei staan overdekte picknickplaatsen, middenin de natuur. Ideaal om even even zalig tot rust te komen.
   
 • LABIOMISTA: Op het stuk natuur vlak naast LABIOMISTA – in NOMADLAND – staat een gloednieuwe picknickplaats naar een idee van Koen Vanmechelen.
   
 • C-mine: picknicken tussen twee schachtbokken en met zicht op een labyrint. Installeer je op één van de design stoeltjes en geniet intussen van de gezellige drukte op de site.
   
 • Bokrijk: smul van je boterhammetjes op één van de vele gezellige picknickplaatsen die Bokrijk te bieden heeft.
   

De exacte locaties van alle picknickplekken vind je terug op de gratis Genkse fietskaart.

Geen zin om met materiaal en eten te sjouwen? Bestel dan één van onze lekkere picknickmanden.