Bruisende Molenstraat

Tanith Van Damme

Ontdek unieke shop-belevingen, ambachten en creativiteit

Ben je onlangs nog in de Molenstraat geweest? Het gonst er van bedrijvigheid! Van creatieve workshops tot hippe pop-ups en innovatieve Stadsfabriekjes, de Molenstraat heeft het allemaal.

pop-up molenstraat

VOOR DE SHOPPERS

Ook fan van pop-ups? Dan maken we je vast en zeker blij met maar liefst acht nieuwe pop-ups in de Molenstraat. Van gevestigde waarden zoals Roel Vandebeek (It’s A Roel) en Mamzel tot unieke belevingen, zoals een workshop luchtacrobatie bij Aerial Arts Academy en de babywellness bij Beebies & Bubbies. Voor originele familiefoto’s moet je bij Ine Thijs Fotografie zijn, en voor de meest originele cadeautjes onder de kerstboom raden we je Zie & Zo en Offline aan. En voor een heerlijke, verse vanillewafel met een kop koffie kan je terecht bij Wa’afel.

molenstraat

MEER INFO

VOOR DE MAKERS

Ben je iemand die zelf liever de handen uit de mouwen steekt? Dat kan, want in oktober worden op verschillende locaties in de Molenstraat verrassende workshops georganiseerd. Met dit unieke workshop-programma brengen we ambacht en handwerk terugdichter bij de mens. Wil je leren hoe je zuurdesembrood moet maken? Altijd al gedroomd om je eigen porseleinen schakelketting te ontwerpen? Of wil je je nu echt eens verdiepen in smartphonefotografie? Al deze dingen en veel meer zijn mogelijk. Want er staan maar liefst 59 workshops op de agenda! En toch, snel zijn is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt.

workshop keramiek

MEER INFO

JONG CREATIEF GEWELD

Als kers op de taart openden onlangs ook twee nieuwe Stadsfabriekjes in de Molenstraat. Met het project De Stadsfabriekjes ondersteunt stad Genk startende creatief-ambachtelijke ondernemers met de opstart van hun eigen zaak. Zo kan je bij Print City textiel laten bedrukken of borduren. Uniek: je kunt er ook een opdruk laten ontwerpen én je aan je eigen design wagen voor een echt uniek stuk! En dan is ook er Goudskool, van Jill Lenaerts. In dit atelier creëert en verkoopt Jill haar handgemaakte juwelen. Ben je op zoek naar dat speciale stuk dat voor jou ontworpen is? Ook daar kan Jill je mee helpen. Ga zeker eens kijken!

stadsfabriek

MEER INFO