De Stadsfabriekjes: hippe plekjes in Genk

Kristien Mandervelt

logo stadsfabriekjes

Stadsfabriekjes zijn creatieve (maak)bedrijfjes die gerund worden door ondernemende Genkenaren. Genk wil inzetten op creatief en kleinschalig ondernemerschap, vooral in het stadscentrum. Op deze manier helpt Genk mensen met goesting om te ondernemen en met een creatieve passie om hun eigen kleinschalig, micro-maakatelier uit te bouwen.

 

GOUDSKOOL

Leuk juwelenatelier van Jill Lenaerts. Je kan er terecht voor herstellingen en unieke stukken, speciaal voor jou gemaakt. Locatie: Molenstraat 16. 

MEER INFO

goudskool juwelen

 

SINON STORE

Een atelier waar nieuwe en oude meubelen en objecten op een creatieve manier een tweede leven krijgen. Locatie: Molenstraat 5.

MEER INFO

fabriek

 

GENKSE SHTIJL

Genkse Shtijl  is een designwinkeltje waar je allerlei producten kan kopen met een Genks tintje: sweaters, t-shirts, badslippers, gsm-hoesjes en petten. Alles mooi voorgegeven maar telkens met een grappig Genks accent. Locatie: Molenstraat 9C.

MEER INFO

Genkse Shtijl

 

US

Unieke concept store van mode-icoon Zoë Beckers waar dames tussen 18 en 40 terecht kunnen voor persoonlijk stijladvies, coaching en betaalbare kwaliteitsvolle collecties. Daarnaast bieden zij bijzondere Koreaanse mode aan. Locatie: Stadsplein 30.

MEER INFO

us store

 

PRINT CITY

Gepersonaliseerde textiel én leuke workshops rond textielbedrukking. Locatie: Molenstraat 35.

MEER INFO

print city

 

BOOST BAR

Hippe groenten- en fruitbar en healthy food-belevingsconcept waar gezonde voeding centraal staat. Met haar speciale shakes en smoothies en supergezonde bowls zorgt Ingrid ervoor dat je voldoende vitamientjes binnenkrijgt om de dag vol energie door te komen. Locatie: Stationsstraat 49.

MEER INFO

boost bar

 

Miss Red Lips Retro Boutique

In deze unieke zaak wordt je letterlijk terug in tijd gekatapulteerd. Naast de  retro kledij, schoenen en accessoires kan je bij Miss Red Lips Retro Boutique ook terecht voor de volledige beleving :   workshops retro kapsel, make-up, ….alles wat je nodig hebt om je innerlijke vamp naar buiten te brengen

MEER INFO

redlips

 

Aerial Arts Academy

Aerial Arts is een sensuele sport, maar ook een uitdaging.  Een deel van de lessen bestaat uit stretchen, een beetje vergelijkbaar met yoga. En dan begint het echte werk. Leren werken aan de hoepels en satijnen doeken die in de hoogte bevestigd zijn.

MEER INFO

arts

 

Ine Thijs Fotografie

Ine Thijs is een kidsproof fotografe, die kinderen wil laten zijn wie ze zijn. De bedoeling is om kinderen en hun familie te fotograferen in een fotostudio en dit liefst zo puur mogelijk

MEER INFO

Ine

 

Beebies & Bubbies

Beebies & Bubbies is een kleine, gezellige babywellnes met 3 bubbelbaden, waarin de allerkleinsten een half uurtje per sessie mogen bubbelen en daarna een half uur kunnen genieten van een Shantala-babymassageworkshop voor mama/papa.

MEER INFO

beebies