In het centrum

Sabine Neyens

shoppen

Op zoek naar een nieuwe outfit of een leuk cadeau? In het centrum van Genk kan je heerlijk shoppen. Het aanbod is dan ook enorm divers. Toffe boetieks, originele adresjes en natuurlijk de grotere gekende winkelketens … Je zal zien, er is heel wat te ontdekken. Flaneer langs gezellige straatjes, de Grote Markt en het Stadsplein tot je lijstje is afgevinkt. Daarna is het genieten van een hapje en een drankje op een van de vele terrasjes. Zo leuk kan winkelen in Limburg zijn!

Drie shoppingcentra
Je wil wel graag gaan shoppen, maar het weer zit niet mee? Geen probleem, het centrum van Genk telt drie overdekte shoppingcentra, met in totaal maar liefst 400 adressen om te verkennen. Keuze te over dus! Winkelen in Genk kreeg recent nog een extra dimensie. Shopping 1 werd volledig vernieuwd en uitgebreid met tal van topzaken, goed voor 11.500 m² winkelplezier. Naar een parkeerplaats hoef je niet lang te zoeken. Je kan vlot terecht op de parking van Shopping 1 (1250 parkeerplaatsen).

Koopzondagen
Winkel je liever op zondag, check dan zeker de koopzondagen. Inderdaad, tijdens sommige weekends en de feestperiodes houden de handelaars hun deuren ook op zondag open. Meteen een extra gelegenheid om je slag te slaan!

Lees meer over de Koopzondagen