Markten

Sabine Neyens

markt centrum

Originele vondsten doen, een praatje slaan, snuisteren tussen unieke spullen of gewoon je boodschappenlijstje doorlopen … Onze markten werken verslavend. Er zijn drie soorten:

  • Wekelijkse markten

De donderdagmarkt in Genk-Centrum heeft een enorm breed aanbod. Met zijn ca. 180 standhouders is dit grootste markt van Limburg. Iedere donderdag van 8 tot 13 uur.

Op de zaterdagmarkt in de Vennestraat sla je tijdens het wandelen al je verswaren in. Zoveel gezelliger dan een rit naar de supermarkt! Iedere zaterdag van 8 tot 13 uur.

  • Zondagsmarkten

Deze grootse openluchtrommelmarkt in juli en augustus is een echte trekpleister, goed voor duizenden bezoekers. Ga op schattenjacht en geniet van optredens en animatie. Nadien kan je rustig uitblazen op één van de vele terrassen.

Deze markt heeft 1000 standplaatsen voor gelegenheidsverkopers en een 45-tal voor professionele marktkramers. Hoe een standplaats reserveren? Je verneemt het via de pers en de stedelijke website.

  • Occasionele markten

Dit zijn de feest- en avondmarkten die, verspreid over het jaar, plaatsvinden in het stadscentrum en de Genkse wijken. Proef de gezellige sfeer terwijl je volop interessante koopjes doet. Check de kalender!