Shoppen in Genk, de glimlach inbegrepen

Tanith Van Damme

shoppen

WANNEER ZIJN DE WINKELS OPEN OP ZONDAG?

Wie wil winkelen in een sfeervolle en aangename omgeving, is in Genk op de juiste plaats. Genk telt immers verschillende handelscentra, ieder met zijn eigen karakter en sfeer.

Genk-centrum

Op zoek naar originele kledingzaken en bijzondere boetieks? Of wil je liever wat kuieren over één van de gezellige markten die Genk rijk is? Als je gaat shoppen in Genk, draag je best niet je hoogste stiletto's. Met maar liefst 400 winkels en 60.000 m² winkelpret is Genk een heerlijke Limburgse shoppingstad. En als het weer even tegenzit, bezoek je toch gewoon één van de drie overdekte shoppingcentra.

Shopping 1 is trouwens legendarisch: het is het allereerste indoor shoppingcentrum van België, al in 1968 opende het complex zijn deuren. Ook als de zon schijnt, is het de moeite om hier de sfeer even op te snuiven. Dit winkelcentrum werd trouwens in een nieuw jasje gestoken met een uitbreiding van tal van nieuwe winkels. Nog meer winkelkriebels? In Shopping 2, Shopping 3 of in de winkelstraten tussen de Grote Markt en het stadhuis vind je vast iets naar je zin.

Na het winkelen even uitblazen kan in één van de vele gezellige brasseries en als het mooi weer is, is hier en daar een terrasje meepikken een must. Ook de grote, knap gebouwde bibliotheek is een bezoekje waard.

Bovendien hanteren de nieuwe ondergrondse parkings lage parkeertarieven. In de parking van Shopping 1 wordt momenteel een actie aangeboden waarbij er anderhalf uur gratis mag geparkeerd worden. Gratis parkeren kan verder ook op wandelafstand op de Europalaan ter hoogte van het Molenvijverpark en op de parking van de Limburghal. Meer info over parkeren vind je hier.

Shoppen in Genk

De multiculinaire volksstraten

De Vennestraat, de Stalenstraat en de Hoevenzavellaan zijn typische handelsstraten ontstaan rond de voormalige mijnsites. Zij vormen misschien wel de smakelijkste straten van Genk. Flanerend door deze voormalige winkelstraten voor mijnwerkers, waan je je het ene moment even in Italië, dan weer in Griekenland of Turkije. Naast een aantal speciaalzaken vind je hier vooral multiculturele voedingszaken of restaurantjes.

MEER INFO OVER SHOPPEN IN GENK

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de evenementen in Genk.

Powered by Flexmail