De 5 mooiste winterwandelingen in Genk

Tanith Van Damme

sneeuw in genk

 

Ook de winter is een mooie periode om de natuur in Genk te ontdekken. Wil je even ontsnappen aan de drukte van de feestdagen en 2019 fris tegemoet gaan? Trek dan de laarzen of de wandelschoenen aan en ga op pad!

1. LAARZENPAD

laarzenpad heempark

Deze belevingswandeling op kindermaat ligt in het Heempark. Ze loopt door de speeltuin en de dorpsbeekvallei. Doe waterdichte laarzen aan want je wandelt door het moeras, over natte hooilanden en over (of door) de beek. De route is aangegeven door laarsjes op een paal. Op de route liggen verschillende speeltoestellen.
Heempark, Genk

2. DE MATEN

slagmolen genk

Op deze route zie je het mooiste wat De Maten ons te bieden heeft: heide, vijvers, broekbosjes… en misschien heb je wel een onverwachte ontmoeting met een Gallowaykoe, een ree of een ander wild dier.

Vertrekpunt: Slagmolenweg 76 | oranje wandeling: 4 km (1 uur)

MEER INFO
 

3. SCHANSBROEK

thor central

Ken jij de schans van Waterschei? Deze historische schuilplaats ligt aan Thor Park. Je komt langs de schans, loopt over plankenpaadjes door het moeras en passeert de Hornszeevijver en de terrils. Geniet van het zicht op onze bergen en wie weet pak je deze een volgende keer aan. Uitrusten of iets drinken kan in Thor Central!

Vertrekpunt aan Thor Park, André Dumontlaan 67 | volg de groene route - Schansbroek: 4,3 km (1 uur)

4. SCHEMMERSBERG

De heide in al z’n pracht! Hier vertrekken verschillende routes maar waarom niet eens struinen? Volg de paadjes en kies zelf je route. Je zal niet verloren lopen want het is hier erg open en overzichtelijk. Geniet van de
afwisseling tussen bos, heide en zand.

Vertrekpunt aan de parking op het einde van de Wetzandstraat of parking Cobox

MEER INFO

5. BOKRIJK

bokrijk winter

De Bucksenrakeroute in Bokrijk brengt je langs alle hoogtepunten van het domein. De volledig verharde route loopt rond het Openluchtmuseum, langs het kasteel, het arboretum en de verschillende vijvers. Ideaal om in familieverband de drukte van de feestdagen even te vergeten. De route is toegankelijk voor kinderwagens.

Vertrek aan beide parkings van Domein Bokrijk | volg de gele route: 4,1 km (1 uur)