Nationaal Park Hoge Kempen

Test User 1

Hoge Kempen, a century of transition. from Nationaal Park Hoge Kempen on Vimeo.

Het Nationaal Park Hoge Kempen, nog steeds het enige nationaal park van het land, is kandidaat voor een UNESCO-vermelding. Het park, dat zich uitstrekt over de provincie Limburg, is een uniek natuurgebied waar meer dan 5700 ha bos en heide beheerd en beschermd wordt. Het gebied strekt zich uit over Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Zutendaal, Lanaken, As en uiteraard Genk.

BEKIJK EEN OVERZICHTSKAART

Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen en hoge toppen. In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren. Iedereen is welkom om hier eindeloos te ontspannen: wandelen, fietsen... of gewoon zorgeloos te genieten van al dit moois. Zes toegangspoorten helpen je op weg.

Ontdek hier de mooiste wandelroutes.

Elke toegangspoort staat in het teken van een natuurthema. In Kattevennen, de Genkse toegangspoort, is dit de macrokosmos. In de Cosmodrome, het voormalige Europlanetarium, maak je een fascinerende tocht langs sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen.

Zelf op pad in Kattevennen

Verken je het domein Kattevennen liefst op eigen tempo? Geen probleem! Ga op stap in het bos. Het wandelgebied Kattevennen telt een aantal bewegwijzerde routes die je op de mooiste plekjes in het dennenbos brengen. Zo is de vallei van Kattevennen een prachtig stukje natuur dat je zeker gezien moet hebben.

Het wandelgebied Kattevennen telt 6 wandellussen. Vier hiervan starten aan de toegangspoort. De andere lussen zijn bereikbaar vanaf instapplaatsen in de buurt.

In het kort:

  • dennenbossen
  • holle weg
  • beekvalleien

Zin in meer? Vanaf de overige vijf toegangspoorten starten nog andere routes. Bekijk de wandelkaarten

Eropuit met een Ranger

Wat dacht je van een wandeling vol zoek- en doe-opdrachten, samen met de kids? Daarbij steken ze heel wat op over de natuur. Maar jullie gaan niet alleen op pad! Wie kent het Nationaal Park Hoge Kempen beter dan de Ranger die het reilen en zeilen in het park dag na dag volgt? In kleine groepjes gaan jullie op ontdekking in de Hoge Kempen. Breng de opdrachten tot een goed einde en word een rasechte Junior Ranger! 

MEER INFO