1000ste editie versmarkt Vennestraat

Tanith Van Damme

De versmarkt Vennestraat is toe aan haar 1000ste editie. Sinds de opstart in 2000 is de versmarkt -samen met de Vennestraat- uitgegroeid tot een begrip. Vooral in de zomermaanden typeert het zuiderse karakter op deze markt, mede dankzij de talrijke horecazaken. Voeding staat centraal op de versmarkt én in de horeca, niet voor niets noemt men de Vennestraat de ‘straat van de zintuigen’. Sedert een klein jaar zijn er enkele initiatieven opgestart om zowel de markt als de horeca te bevorderen; het marktmenu dat zijn 3de kwartaal ingaat en de 3-maandelijkse kookworkshops met ingrediënten van de markt. Deze 1000ste editie van de versmarkt staat dan ook in het teken van voeding met het volgende aanbod:

Apero Finger Food:
 

De marktkramers met voeding gaan deze speciale marktdag creatief om met hun aanbod en serveren aperitiefhapjes, finger food tijdens de markt. 

Rosendal.Marked:

De bio-markt gelegen in de Hoefstadstraat serveert een ontbijt in de ochtend en een lunch op de middag voor wie zot is van bio-producten of het verschil eens wil proeven.

Ontbijt : 8u30 tot 11u00 (€10pp) kruidige rijstpudding met vers geplukte bessen uit de Tuin van Rosendal, croissant, koffie en thee.

Lunch : 12u00 – 14u00 (€12pp)) traag gedesemd brood ter plaatse gevormd en gebakken met gerookte en gefermenteerde groenten.

Dit is enkel op reservatie via markten@genk.be

Kookworkshop/demonstratie door Steffi Vertriest, bekend van NjamTV: 
 

Steffi Vertriest, bekend van NjamTV en haar gezonde gerechten, komt naar de versmarkt en geeft er een kookdemonstratie waarbij proevertjes uitgedeeld worden aan de kijklustigen. De kookdemonstratie start om 10u30 in het midden van de versmarkt, tegenover La Pena.

Amigos Latinos:
 

De muzikale omlijsting gebeurt door het trio Amigos Latinos, komende uit Nederland met roots in Latijns-Amerika. Zij spelen 3 sessies van telkens een 40-tal minuten. Hun repertoire bestaat uit een mix van Latijns-Amerikaanse muziek (salsa, chacha, merengue, enz). Ze spelen verspreid op 3 locaties om 9u45, 11u00 en 12u15.

Kinderanimatie:

Er is een divers aanbod aan kinderanimatie voorzien tussen 9u30 en 13u30. Zo is er:

 - Kindergrime van 9u30 tot 13u30 ter hoogte van bakkerij Goiris waarbij de gezichten van kinderen omgetoverd worden tot kunstwerken.

 - “Smulkapsels” van 9u30 tot 11u30 ter hoogte van Il Toscanino waarbij de haren van kinderen versierd worden met groenten en fruit, levert spectaculaire resultaten op!

 - “Smaaklabo” van 11u30 tot 13u30 ter hoogte van Kompels waarbij kinderen hun eigen frisdranken leren maken met vers fruit én speciale ingrediënten zodat de drankjes pruttelen en dampen zoals in een echt laboratorium.