Genieters van Genk

Tanith Van Damme

genieters

 

Genk is een stad vol kleine verborgen genoegens.
Om deze kleine genoegens in het vizier van alle Genkenaren te krijgen, is 3600 gestart met de reeks ‘Genieters van Genk’, met onder andere:

• lekkere keuken;
• vergeten ambachten;
• leuke plekjes


Alles draait rond de 'keuken'

We gaan op zoek naar adresjes in Genk van winkeltjes of horecazaken waar je speciale dingen kan kopen voor in de keuken en op de thuistafel. We zoeken eenvoudige ingrediënten zoals olies, bloem, tomaten, vis- en vleessoorten, multiculinaire specialiteiten om gerechten mee te maken, maar ook bereide gerechten zoals bijzondere taarten of ovenschotels. Dus géén dure ingrediënten of gastronomische hoogvliegers, maar wel eenvoudige en heerlijke kwaliteiten die je vooral in buurtwinkels en kleine restaurantjes vindt.


Doe ook mee aan de genieters van Genk - geef je tip door

Iedereen kan meewerken aan ‘Genieters van Genk’ want we zoeken tipgevers via 3600 en social media. Foodblogster Louise De Brabandere, die dit jaar het boegbeeld is van de Week van de Smaak, onderzoekt de tips en koppelt er een leuk artikeltje aan. Gaat het om een ingrediënt dan geeft ze aan waar je het koopt en wat je er mee kan doen in een gerecht. De bedoeling is om:

• mensen meer te laten genieten van hun stad;
• de mensen te stimuleren om ook in andere wijken dingen te ontdekken;
• buurtwinkeltjes en restaurantjes promoten

Geef je tip door

De Stad Genk zoekt tips van bijzondere, kwaliteitsvolle en smaakvolle producten verkrijgbaar in Genkse winkels en/of speciaalzaken. Bezorg ons je tip en maak kans op een publicatie in ons stadsmagazine 3600 én heerlijke Genkse koekjes. Klik hier om je tip door te geven.

 

Cuinesse 

cuinesse

Koek en Brood

koekenbrood

Biologische kwaliteit in zuiderse sfeer

zuiderse sfeer

Culinair Intermezzo in Shopping 1

intermezzo

Limonata op 'zen' Turks
limonata