Expotour Designing Designers: van 16/10/2019 tot 5/01/2020

Kelly Fripon

 

DESIGNING DESIGNERS: 50 jaar Productdesign Genk

Expo Designing Designers

 

In 1969 werd de opleiding industriële vormgeving in Genk opgericht. 50 jaar - en enkele naamsveranderingen - later hebben heel wat alumni hun plaats in het (inter)nationale ontwerpveld ingenomen. Het curriculum van deze ontwerpers wordt gekenmerkt door diversiteit en de persoonlijke invulling van hun ontwerppraktijk. Sommigen gaan aan de slag bij grote ontwerpstudio’s, anderen richten hun eigen praktijk op. Er zijn er die het werkveld gaan uitpuren en er zijn er die uitdaging vinden in aanleunende industrieën.

Van rationele methodologieën tot intuïtieve vakkundigheid, productdesigners creëren hun eigen traject en landen op uiteenlopende plekken. De cumulatie van deze rijkdom draagt en vormt de genen van een halve eeuw designonderwijs. Naar aanleiding van het jubileumjaar organiseert de opleiding Productdesign de tentoonstelling Designing Designers: 50 Jaar Productdesign Genk. Het werk van recente afstudeerprojecten wordt in dialoog gebracht met het werk van alumni rond vier designcontexten en uitdagingen waarbinnen de opleiding momenteel haar focus legt: Sustainable scenario’s (duurzaamheid), Care for the future (zorg en welzijn), The Power of making (ambacht en maakindustrie) en (Un-)Tangibility (de sensoriële en ontastbare kant van design). Hiernaast geven we op verschillende niveaus de bezoeker een inkijk op het exclusieve karakter van de Genkse ontwerpschool.

Designing Designers is geen retrospectieve, maar een ode aan haar alumni en de opleiding. Het is een moment in de tijd waar de gelegenheid wordt aangegrepen om de relevantie van designonderwijs in het verleden, heden en vooral de toekomst te tonen en te vieren.

 

Praktische info:

 

Aantal deelnemers: maximum 30 deelnemers.

Kostprijs gids: 70 euro - 75 euro (anderstalig) (maximum 15 deelnemers per gids)

Inkomprijs: n.v.t.

Duur: 1,5 uur

Reservatie: klik hier

Opmerking: - een rondleiding kan ten laatste starten om 17.30 uur.

 

TIP

Boek de Designtour en breidt je bezoek uit met een bezoek aan één van de omliggende ateliers.