5 tips voor een leuke herfstvakantie in Genk

Tanith Van Damme

 

Kenmerken van de herfstvakantie: geen fantastisch weer, weinig activiteiten en kinderen die thuis niet kunnen stilzitten. Het klinkt als een reclameslogan, maar Genk heeft voor jou dé oplossing: een herfstvakantie gevuld met indoor én outdoor activiteiten. Wij geven jou er alvast 5:

 

1. Vurige Vijvers @ Molenvijverpark

1 – 4 november | 18 – 22 uur

Vurige Vijvers is een gloednieuw licht- en vuurparcours in het Molenvijverpark. Tijdens een wandeling van ongeveer één kilometer passeer je langs tal van leuke licht- en vuurinstallaties, zoals lichtgevende waterlelies, een veld vol lichtjes en vuuracts op het water. Even tot rust komen en een lekkere marshmallow bakken kan in het vuurkamp. Niet te missen!vurige vijvers

MEER INFO

 

2. Wondergrond @ C-mine expeditie

28 oktober  - 5 november + 11 & 12 november | 10 – 17 uurwondergrond

In de herfstvakantie wordt C-mine expeditie weer omgetoverd tot Wondergrond. Figuurtjes Fregje en Timmy beleven weer een spannend avontuur, samen met de kinderen. Wondergrond is een spannende en leuke tocht in de ondergrondse gangen van C-mine expeditie. Bovendien is deze vierde editie een samenwerking met bekend regisseur Frank Van Laecke, die het verhaal ongetwijfeld naar een hoger niveau tilt!

MEER INFO

3. Kattekwaad @ Bokrijk

1 + 5 november | 10 – 18 uur

Kattekwaad in Bokrijk is ook alweer aan haar vierde editie toe. Kinderen kunnen er deelnemen aan stoere ‘doe-durvers’-activiteiten met onder andere een deathride, een lasergame, een heuse acrobatenpiste én... een bungee trampoline! Er zal geen tijd zijn om je te vervelen.

 

MEER INFO kattekwaad

 

4. #freeze @ Kattevennen

hele herfstvakantie | 10 – 17 uur (zaterdag en zondag van 13 – 17 uur)freeze

 

Steek je handen maar uit de mouwen! Het is tijd om zelf aan de slag te gaan en al je fabuleuze ideeën als een echte wetenschapper om te zetten in realiteit. Niets is wat het lijkt in deze interactieve tentoonstelling. In een aantal illusie-objecten word je voortdurend op het verkeerde been gezet. Voor kinderen vanaf zes jaar die erop gebrand zijn om op onderzoek te gaan!

5. Makelij @ Molenstraat

makelij

Makelij is een twee maanden durend evenement in de Molenstraat in de Genkse binnenstad rond ambacht en design.

In het uitgebreide workshopprogramma ga je aan de slag met ambachtelijke technieken en materialen en leer je je eigen designobjecten maken.

In de Makelij designshop vind je handgemaakt design uit binnen- en buitenland en de nodige materialen om zelf aan de slag te gaan.

Meer info vind je hier.

 

 

MEER INFO

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de evenementen in Genk.

Powered by Flexmail