360° Show - 'Polaris'

Ine Nemeth

 

James, een rondreizende pinguïn van de zuidpool, ontmoet de vrolijke beer Vladimir op het ijs van de noordpool. Ze worden vrienden, praten over hun thuis, kijken samen naar de sterren en vragen zich af waarom de nacht soms zes maanden duurt op de polen van de aarde. Zij proberen dit vraagstuk samen als echte wetenschappers op te lossen door te redeneren en te observeren. Dankzij het doorzettingsvermogen van James en de geniale uitvindingen van Vladimir, slagen zij erin om een observatorium en een geïmproviseerde raket te bouwen. Tijdens hun reis rond de aarde, naar Mars en zelfs Saturnus, ontdekken ze dat de planeten gelijkenissen maar ook verschillen vertonen.

Op zoek naar de Kerstster –  na elke 360° show wordt er in het live gedeelte dieper ingegaan op ‘waarom is de ster het symbool bij Kerstmis en welke sterren kan je dan aan de nachtelijke hemel zien’.

leeftijd: +6 jaar

NB: Dit is slechts een indicatie. De Cosmodrome adviseert ouders altijd zelf een inschatting te maken of de film voor hun kind(eren) geschikt/leuk is.

PRAKTISCH

Ticket show: (incl. expo #freeze en bezoek sterrenwacht)

volwassene       9 euro

kind (5-16 jr)      7,5 euro

gezin                     25 euro

 

MEER INFO