Op stap met Elisa

Ine Nemeth

Groen, lekker, creatief en hip

“Ze kennen ons taaltje overal … Toen ik als presentatrice bij voormalig jongerenzender JIM aan de Medialaan in Vilvoorde begon, en zei: ‘Ik ben Elisa.. Van Genk’ deed iedereen daar ineens van ‘Meeeeeh, ‘Wa make en zo”, lacht Elisa uitbundig. Ze is een geboren Genkse, model, presentatrice, illustrator en sinds kort schrijft ze haar eigen blog. Met haar viervoeter Nobu geeft ze ons een minitoer door een stad met maximogelijkheden.

Mijnhuis met grote M

Eerste halte: C-mine, industrieel erfgoed vol creativiteit. “Nonno Giovanni, mijn grootvader, heeft hier in de mijn zijn longen vernield. Dus dit is voor een stuk ook mijn thuis, met een grote M. Het blijft emotioneel voor mij hier. Het is zoveel meer dan een belevingscentrum met een tijdscapsule en virtual reality zodat je kan weten hoe donker het beneden was en hoe de grond daverde.

Mijn favoriete plekje? De mijnschacht die verlicht is, in een rode ‘speculaashemel’. Pure Magie. Je kunt ook tot in de top klimmen, 60 meter hoog, voor een fantastisch uitzicht.”

 

Elisa titanic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

George and the Bear

“Dat was een berichtje van Jorinde, mijn buurmeisje. Ze drinkt een koffietje in George and the Bear, in de Vennestraat. Wandel mee. Je hebt er optredens, fototentoonstellingen, soms een cd-presentatie. En vooral heel véél vinylplaten. Het leuke hier is dat je er alle leeftijden treft … Je moet wel een stukje verder dan de restaurants en exotische winkeltjes in het eerste deel van deze zuiderse straat.”

elisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Hij wandelt met mij”

Tijd om Nobu even zijn benen te laten strekken in het Molenvijverpark. “Hij wandelt met mij. Dat zie je wel. Ik kom hier vaak. In de zomer zitten er studenten in hun boeken. Je hebt er een openluchtfitness. Genk heeft tegenwoordig zoveel activiteiten op de agenda staan dat je dit stukje fantastisch groen nog zou gaan vergeten!”.

Elisa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijne vlees- en andere waren

“Ah, tijd voor een ‘parmigiana’ bij Peppe’s - dat is een lasagne zonder pasta maar met aubergines. Dat zal smaken. Bij Peppe’s kan je proeven van het beste dat Sicilië te bieden heeft. En het meenemen. Een echte belevenis.“

 

elisa pepe's