Op pad in het Nationaal Park Hoge Kempen

Test User 1

nationaal park

Houdt u van sportieve activiteiten in het groen? Dan is domein Kattevennen u op het lijf geschreven. Kattevennen is één van de zes toegangspoorten van het Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg. Elke poort staat in het teken van een natuurthema, voor Kattevennen is dit de macrokosmos met de Cosmodrome als opvallendste oriëntatiepunt. In het voormalige Europlanetarium van Genk maakt u een fascinerende tocht langs sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen.

In het moderne bezoekersonthaal ontdekt u de fiets- en wandelmogelijkheden en activiteiten aan de toegangspoort. U kan er ook tickets kopen voor een Cosmodrome-voorstelling. In de shop van het onthaal vindt u heel wat originele souvenirs.

Praktisch

  • Verkent u het domein Kattevennen liefst op eigen tempo? Kies uit drie verschillende wandelroutes (4,6 km - 7,2 km - 9,9 km). Koop uw wandelkaart in het bezoekersonthaal voor 2 euro
  • Vanaf de overige vijf toegangspoorten starten nog andere routes. Bekijk de wandelkaarten

Tip
In Genk is ook de stadskern groen. Vanuit het station bent u zo in het Nationaal Park: het Molenvijverpark en het Heempark vormen de groene verbinding tussen het centrum en het Nationaal Park.