Genk is groen, en da’s heerlijk genieten het hele jaar door. Maar in de zomer is het op z’n best. Trek je wandelschoenen of skeelers aan, spring op de fiets of step en ga eropuit. Er valt nog zoveel te ontdekken in onze stad.  

Je kan zelf op avontuur trekken in Kattevennen, kuieren door het Molenvijverpark of fietsend genieten in de Stiemervallei. Maar je kan je ook laten inspireren door één van de bestaande wandel- of fietsroutes. Ken je de tocht ‘fietsen door het leven van de bijen’ al? Of wandel het mijnverleden in met de audiotour in en rond C-mine.  

Mag het wat avontuurlijker? Er lopen heel wat mountainebikeroutes door onze stad. En in het SportinGenk Park is er het bikepark. Jong en oud, beginners en pro’s kunnen zich hier uitleven. Misschien is dit wel de zomer dat je eindelijk die tricks onder de knie krijgt. 

En blijf nog even hangen in het SportinGenk Park want hier kan je ook skateboarden, basketten, klimmen en klauteren over een touwenparcours en zoveel meer. Dorst na de inspanning? Op zaterdag is er de SportinGenk Bar, waar je kan genieten van een fris drankje en tal van sporten kan ontdekken.