Onze stad is rijk aan culturen, we zijn een cultuurrijk. Dat kan je ook deze zomer weer gaan ontdekken op tal van locaties en tijdens tal van activiteiten.  

C-mine is natuurlijk dé plaats bij uitstek om een vleugje cultuur op te snuiven. De site wordt deze zomer overgenomen door ‘The Age of Us’, een diverse groep van lokale artiesten. Ze organiseren er de tentoonstelling ‘Wasteland’ en werken ter plekke aan een nieuw werk dat ze tonen tijdens een showcase weekend. Op het plein wapperen de hele zomer de grootste vlaggen van de Benelux. En tijdens een bijzondere ‘Comedy op het plein’ vullen Han Solo, Erhan Demirci en Joost Van Hyfte de avond met top-comedy in openlucht.   

Bij LABIOMISTA staat de zomer in het teken van een evoluerend kunstwerk over de mix van het leven. Daarnaast zijn er expo’s in de bibliotheek en kan je natuurlijk een bezoekje brengen aan het Emile Van Dorenmuseum. Daar loopt de expo DROOMLAND GEN©K die in- én uitzoomt op de boeiende promotiecampagnes uit het interbellum die Genk op de kaart zetten als Droomland. Ook het Casino Modern opent haar deuren voor de finale van INBEELD 2023.