5 outdoor activiteiten

Zin om Genk op een sportieve manier te ontdekken in de herfst? Ontdek 5 leuke outdoor mogelijkheden; alleen te doen of in je gezinsbubbel.

Belangrijk: ook bij activiteiten in de buitenlucht is het belangrijk om zorg te dragen voor elkaar. Hou afstand en draag een mondmasker waar nodig. Is het druk? Kom op een ander moment terug en blijf steeds in je bubbel. 

Mountainbiken

Genk heeft twee vaste mountainbikeparcours. De kleine omloop van 16 km bevindt zich in en rond het recreatiedomein Kattevennen. De grote omloop van 43 km verbindt de verschillende bosgebieden van Genk met elkaar.

Meer info

Spel Ondersteboven

Ben jij nieuwsgierig en pluis je graag mysteries uit? Dan ben jij de speurneus die we zoeken!

Jouw startpunt: C-mine bezoekersonthaal. De uitdaging: duik in de onderzoeksdossiers van de mijnpolitie en laat jouw detectivetalent los op allerlei geheimzinnige gebeurtenissen. De dossiers zijn verkrijgbaar aan het bezoekersonthaal van C-mine.

Meer info

De Wijers

Haal een frisse neus aan De Wijers, ook wel gekend als 'Land van 1001 Vijvers'.
In De Wijers is een uitgebreid netwerk van wandelingen uitgestippeld die je alle aspecten van de streek laten verkennen.

Meer info

Belpop Bonanza fiets- en wandelroute

Tijdens deze fiets- en wandeltocht, ontdek je de muzikale geschiedenis van Genk. De BELPOP-Route brengt je langs een oude platenwinkel en legendarische Genkse cafés. Via een QR-code volg je deze ontdekkingstocht in woord en beeld.

Meer info

Steenmannetjespad

De terril van Waterschei, in het wandelgebied Thor Park, mag je gewoon beklimmen. Een pittige wandeling! De Steenmannetjes leiden je naar de top. Én je wordt verleid om zelf steenmannetjes bij te maken.

Meer info