Vijf leuke activiteiten met kids

Het is eindelijk herfst! Het moment bij uitstek voor leuke boswandelingen en avontuurlijke trektochten met je gezinsbubbel. Grijp je regenlaarzen en regenjas en trek er samen met de kids op uit.

Belangrijk: ook bij activiteiten in de buitenlucht is het belangrijk om zorg te dragen voor elkaar. Hou afstand en draag een mondmasker waar nodig. Is het druk? Kom op een ander moment terug en blijf steeds in je bubbel. 

Sprookjestocht

De Sprookjestocht gaat weer van start! Deze gaat zoals gewoonlijk door in het Molenvijverpark en Heempark. Samen met je gezinsbubbel kan je eropuit trekken en dertien leuke sprookjes ontdekken, pal in het centrum van Genk.

Gezien de coronamaatregelen is de sprookjestocht dit jaar in een alternatief jasje gestoken. Voor de tocht is er een smartphone of tablet nodig met mobiele data, daarmee kan je de QR-codes bij elke stop scannen en de sprookjes bekijken.
De Sprookjestocht loopt van 1 november 2020 t.e.m. 3 januari 2021.

Meer info

Laarzenpad

In het Heempark vind je deze gezellige belevingswandeling op kindermaat die je door moerassen en natte hooilanden leidt. Trek dus zeker je regenlaarzen aan!

Meer info

Vlinderpad

In het sportbos vind je deze wandeling van 700 meter met vaardigheidsoefeningen voor de allerkleinsten. Volg het verhaaltje van het pad en transformeer van een rups tot een mooie vlinder!
Het vlinderpad is tevens vrij te gebruiken.

Meer info

Bokrijk: gratis wandelen in het Openluchtmuseum t.e.m. 3/01

Vanaf nu tot en met 3 januari 2021 kan je het Openluchtmuseum in Bokrijk ontdekken als Museumwandelpark. Het park is dagelijks geopend en gratis toegankelijk.

Meer info

Stokkenmanroute

Bezoek de Stokkenmannen en leer alles over het netwerk van de bomen in het bos in Kattevennen.

Het verhaal- en spelboekje kan je vinden aan het Bezoekersonthaal van Kattevennen. Zo ontdek je onder andere de drie dansende vriendjes SIR, TAK en KI. Ook CORNET is van de partij, hij ligt languit op de grond met zijn houtblazer dus pas op dat je niet over hem struikelt!
Leer ook de andere Stokkenmannen kennen, want ze wachten op je!

Meer info