26 June 2020

Voor acteur Gökhan Girginol is Genk een plek van nomadische mensen. Dat onze stad de thuisbasis is van LABIOMISTA vindt hij maar wat logisch.


“Als ik hier rondwandel, durf ik met een beetje verbeelding te denken dat ik ver weg ben. Ergens in de steppe van Azië. Een tijdje geleden was ik daar ook. Vanaf 2018 heb ik enkele reizen gemaakt die mij in het spoor van mijn grootvader brachten. Hij was een Turk uit de Balkan maar zijn roots lagen niet in Turkije maar in Centraal-Azië. Daarom ben ik tot in Mongolië gereisd waar ik intens heb samengeleefd met nomadische volkeren, die nog helemaal zelfvoorzienend leven en een zijn met de natuur. In feite heb ik zo de migratieroute van mijn voorouders gevolgd tot in Genk.

Voor mij is Genk een plek van nomadische mensen. Hier zijn zoveel mensen samengekomen, uit het buitenland maar ook uit andere delen van België. Ergens klopt het dus wel, dat Labiomista hier ligt, aan de voet van de terrils waar ik ben opgegroeid. Als je het kronkelend wandelpad volgt, word je telkens weer verrast met een nieuw zicht. De aanwezigheid van de dieren maakt het bijzonder. Je kan ze zien, maar ze zijn er niet speciaal voor jou. Ze leven in hun eigen wereld. Als je de objecten en kunstwerken bekijkt, hoef je niet na te denken over wat het moet zijn, maar eerder wat het zou kunnen zijn. Dat maakt deze plek zelfs avontuurlijk.”

Op avontuur in LABIOMISTA

Trek eropuit in dit prachtige park. Een pad van 1,7 km kronkelt door de natuur en neemt je mee langs de dierverblijven en kunstwerken van Koen Vanmechelen. In 2020 is de toegang voor Genkenaren nog steeds gratis! Online reservatie is aangewezen omwille van de coronamaatregelen.

Nieuw!

De audiogids verkrijgbaar aan het onthaal geeft aan elke stopplaats meer uitleg bij de werken en filosofie van Koen Vanmechelen. Tip: neem je lunch mee of reserveer een picknickmand die je gezellig opeet aan Nomandland.


Open van dinsdag t.e.m zondag van 10 tot 17 uur
Het park blijft geopend tot 19 uur
Toegankelijk voor rolstoel en kinderwagen
Marcel Habetslaan 50
www.labiomista.be