29 June 2020

Carolien Mantels houdt van bier. Ze trok naar de gloednieuwe stadsbrouwerij BRAUW en proefde voor ons de blonde Jan Withops.


Carolien Mantels

Genkse miss Limburg

“Ik beken, ik ben een echte liefhebster van een lekker biertje. Dat zit ons Belgen toch een beetje in het bloed, niet? Mijn eerste terrasje na de heropening van de cafés was - hoe kan het anders - in het Bierpunt in Genk. Hier ontdek ik altijd iets lekkers op de kaart, zoals het Limburgse Kompelbier en ook de Force Majeur, een alcoholvrij speciaalbier van Genkenaar Stijn Panis. Ik hou meestal van blonde, hoppige bieren met een exotische toets, maar een frisse Cristal bij een steak friet is voor mij even zalig.

Als ik op vakantie ben, probeer ik altijd een of andere lokale brouwerij of een abdij te bezoeken. De traditie en het verhaal achter een bier, boeien mij enorm. En wat fijn om dit ook in Genk te ontdekken! Ik ben dus heel benieuwd naar stadsbrouwerij BRAUW die binnenkort opent in de Molenstraat.

Ward en Joris gaven me al een voorsmaakje met een blonde Jan Withops, (6,5%), een bier dat lekker hoppig geurt en ook kruidig proeft. Meteen raak en mijn smaak! Voor mij is dit echte vakantie. Genk heeft zo’n veelzijdige drink- en eetcultuur. Ik heb zeker geen angst om iets te missen deze zomer, hier vind ik alles.”

 

Ontdek je biersmaak bij Brauw

In augustus opent in de Molenstraat de Genkse stadsbrouwerij BRAUW. Joris Mentens, ervaren brouwmeester en bezieler, en Ward Strauwen, brouwer en zytholoog, verwelkomen jullie graag in hun unieke concept. Hier geniet je tussen de ketels en gistingsvaten of op het terras van lokaal craftbier. Wil je zelf eens aan de ketel staan? Dan kan je hier je eigen biersmaak samenstellen.

Molenstraat 37 - Genk
Volg BRAUW op Facebook voor meer info over openingsuren en workshops.