02 February 2021

Mijn naam is Matteo La Rosa, 23 jaar jong en Belgisch modeontwerper. Ik ben geboren en getogen in het authentieke Genk, maar woon sinds 2017 in Antwerpen. Met mijn modelabel, MATTEO LA ROSA, haal ik inspiratie uit de jaren 80 met een vleugje moderniteit. Met mijn collecties zoek ik het spanningsveld op tussen de Belgische en Italiaanse mode. Zwarte silhouetten en monotone kleuren overheersen. Iemand die jullie zeker kennen is Genkenaar Martin Margiela, mijn grote inspiratiebron, hier en daar vind je zijn stijl in mijn collecties terug.


Matteo La Rosa duurzame take away foto

Iets waar ik met mijn modelabel achter wil staan is duurzaamheid. Elk ontwerp is exclusief, geen enkel stuk zal ooit hetzelfde zijn. Alle stukken zijn "op bestelling gemaakt". Momenteel woon ik in Antwerpen en mijn bezoeken aan Genk zijn meestal hectisch. Ondanks deze hectische momenten, neem ik graag mijn tijd om te eten als ik in Genk ben. Een moment om even alles te laten bezinken en tijd te nemen samen. Naast duurzame mode, is duurzaam eten belangrijk voor me! Genk heeft een ruim assortiment aan duurzame restaurants waar je lekker en puur eten kan afhalen. Graag neem ik je mee op culinaire reis naar mijn favoriete lokale duurzame take away adresjes. Let's Go!

Van eigen bodem 
Bij restaurant-U weet je dat wat je eet, gezond en vers is. Er wordt gekookt met passie en enthousiasme. Echte kunstwerken met speciale gerechten staan op het menu. Je mag er zeker van zijn dat alles wat je krijgt van eigen bodem is!
 
Nee tegen vlees 
Duurzaamheid staat niet enkel voor ‘het klimaat’ maar ook het rekening houden met dierenwelzijn. Waarom vlees eten als je kan kiezen uit fantastische vegetarische alternatieven? Daarnaast vermijd ik milieubelastende, dierlijke eiwitrijke producten zoals kaas. Lagash, gelegen op de Hoevelzavellaan 48, is gespecialiseerd in Midden-Oosterse gerechten. Bij hun eet je een volledig vegetarisch menu met zelfs enkele gerechten volledig vegan. Fantastisch toch! Zelf ben ik fan van vleesvervangers, ze verrassen me elke keer weer van smaak. Hier is het altijd lekker smullen. Zin in een vegetarische wrap? Lagash is the place to be!
 
Love & Food
Verder heb je nog Love & Food by Roberto Simone. Geen zin om te koken? Wel zin in een fantastisch gerecht? Wat ik zo geweldig vind aan Love & Food by Roberto Simone is dat je direct merkt dat ze bezig zijn met het klimaat. Waarom alles in onnodige plastieken bakjes steken? Zij doen hier niet aan mee! Hun eten is formidabel en ook hier heb je keuze tussen vegetarische en veganistische gerechten.
 
Hier ben ik ge(n)k op!
Lulu’s Tribal Kitchen een afhaalmenu om U tegen te zeggen! Voor ieder wat wils. Ook is hun kip van Belgische bodem. Geen invoer, geen vervuiling, nada! Hun gerechten zijn zeer smaakvol en verfijnd! Ik ben hier zo ge(n)k op!
 
De smaak van de wereld
Vanaf de zomer van 2021 zal er een nieuw culinair adresje bijkomen in Boxbergheide, Mundo Rico. Mundo Rico vestigt zich met specialiteiten van over heel de wereld! Mundo Rico zou Mundo Rico niet zijn als ze geen rekening zouden houden met de wereld en het klimaat. Simona en Marc (nvdr. de uitbaters) weten als geen ander hoe ze dat gaan aanpakken. Ik zou zeggen, stay tuned!

Duurzaam en lekker eten in Genk? Ja dat kan!