26 July 2021

Stralende of druilerige dag? Doe eens een dagje SportinGenk Park. Beter nog: kom regelmatig langs. Op 101 manieren kunnen gezinnen hier hun energie kwijt. We tippen er 7.


1. Kom in bomen klimmen

Was jij vroeger ook zo’n fan van boomklimmen? En voelen jouw kinderen het ook kriebelen? Elke vrijdag in de zomer van 16 tot 17 uur kunnen je kinderen gratis deelnemen aan een initiatie boomklimmen. Onder vakkundige begeleiding krijgen je spruiten de knepen onder de knie. Spannend, avontuurlijk en 100% veilig.

Boomklimmen2

2. Leef je uit op het hoogtouwenparcours

Op 6 meter hoogte leg je zwiepend, klauterend, glijdend en klimmend een uniek parcours af. Lianen, lussen, touwen, balken, bruggen en netten maken de uitdaging compleet. Uiteraard kan je rekenen op het allerbeste veiligheidsmateriaal. Een ervaren monitor begeleidt je gratis elke vrijdag in de zomer van 17 tot 18 uur. Reserveren is nodig en kan hier

Touwenparcours1
3. Calisthenics: ontdek de nieuwste sportsensatie

De nieuwste sportsensatie is eigenlijk al eeuwenoud: de oude Grieken pasten deze trainingstechniek al toe om soldaten klaar te stomen. Je zou er krachtige spieren en een atletisch lichaam van krijgen. Nog niet overtuigd? Kom dan zeker gratis kennismaken, elke zaterdag in de zomer van 14 tot 15 uur.

Calisthenics
4. Work that body

Elke vrijdag in juli en augustus van 19 tot 20 uur word je uitgedaagd in een stevige workout. Op het menu: cardio en spierverstevigende oefeningen voor beginners en getrainde deelnemers.

Reservatie is nodig en kan hier.

Zumba
5. Zet 3600 stappen

Die haal je gemakkelijk wanneer je deelneemt aan de gezondheidsrally in het sportbos: een quizwandeling die je doorheen de voedings- en bewegingsdriehoek gidst. Ontspannend, leerrijk en leuk om met de kinderen te doen. Bovendien maak je kans op een gezonde prijs.

SportinGenk wandelen

6. Fietsen in het water

Spieren versterken en uithouding verbeteren? Welkom bij een les aquaspinning. Onze deskundige monitor laat je op stevige muziek je grenzen verleggen op de fiets in het water, elke vrijdag van 19 tot 20 uur. De les is gratis, je betaalt enkel de toegang tot het zwembad.

Reserveren is nodig en kan hier.

Fietsen in het water1

7. Vlieg het weekend in met parkour

Springen, sliden, kruipen en weer door gaan.  Hindernissen worden overwonnen alsof ze er niet staan.  Parkour is een adembenemende en leuke sport voor jong en oud, waarbij een ervaren begeleider de kneepjes van dit spectaculaire vak leert.  De les is gratis, elke zaterdag tussen 14 en 15 uur. 

Reserveren is nodig en kan hier.

Parkour

Elke activiteit kan je combineren met een aangename verpozing in de zomerbar. Het terras is een heerlijke rustige oase in het groen. Ook leuk voor de kinderen: speelruimte genoeg!

Zin in meer? Elke dag zijn er een heleboel leuke activiteiten die je op eigen initiatief kan doen: zoektochten, wandelingen, kinderjungle, tafeltennis … SportinGenk Park ademt vakantie!