06 October 2021

Een weekendje Genk of je eigen stad herontdekken in de herfst? Dan is de Visit Genk pas je ideale gids. Die bundelt een waaier aan attracties voor sportievelingen én cultuurliefhebbers. Jong of minder jong. Bij regen of zon. Je kiest zelf 3 hotspots die je tegen het voordeeltarief van 22 euro bezoekt. Deze 3 zijn alvast ‘herfstproof’.


1 Duik het mijnverleden in

In C-mine expeditie daal je af in de Genkse ondergrond voor een avontuur van anderhalve kilometer. Ervaar hoe donker het was in de mijngangen, ontdek hoe de koolputters zwoegden en maak je eigen soundscape vol typische mijngeluiden. De audiogids leidt je van animatie naar animatie en uiteindelijk ook naar de hoogste schachttoren van België. Een geweldig uitkijkpunt! Kortom: een mooi staaltje industrieel erfgoed dat je de geschiedenis en cultuur van Limburg beter zal doen begrijpen.

C-mine expeditie boven

Wil je mijnwerkersverhalen uit de eerste hand horen? Dan is het Mijndepot in Waterschei een fijne bestemming. Een oud-mijnwerker geeft je vol vuur een inkijk in zijn leven van weleer.

Mijndepot
2 Ga op ruimtereis

Als de dagen donkerder worden, gaan de ogen van sterrenkijkfanaten harder blinken: meer tijd om door de telescoop te gluren! Ben jij ook gefascineerd door het universum en wil je de meest verre reisbestemming ooit ontdekken? Cosmodrome en zijn 360° filmzaal brengt je in no time naar de maan. Of naar Mars.

Kies een voorstelling die op het lijf en de leeftijd van jouw gezelschap geschreven is. Je combineert de 360° show van je keuze met de expo ‘De oerknal’ en een bezoek aan de sterrenwacht. Wie vindt de Grote Beer?  

Cosmodrome

3 Voetbal vanop de eerste rij

Voetbalfans duiken in de catacomben van de Cegeka Arena. Tijdens de Stadiontour kom je alle ins & outs van de verwarmde grasmat te weten, je neemt plaats in de dug-out en ervaart het zicht vanuit de loges. Wie weet loop je wel een Racing Genk-speler tegen het lijf? Deze tour met gids vindt elke  eerste zaterdag van de maand plaats.

Liefhebbers komen ook in GoalMine aan hun trekken. Deze actieve voetbalbeleving zet de geschiedenis van het voetbal in Genk centraal. Naast kijken, luisteren en opzoeken, kan je natuurlijk ook spelen. Zo scoor je punten door de virtuele bal, net zo goed als je helden, in de lucht te houden. Een ideale plek om de winterstop te overbruggen.

Je koopt de Visit Genk pas aan het bezoekersonthaal van C-mineKattevennenLABIOMISTA of bij één van de deelnemende logies. Je pas blijft geldig tot 31 december 2022. Tijd genoeg om Genk te ontdekken dus! Let op, reserveren is soms noodzakelijk.