15 November 2021

Peppe’s finest

Chef Peppe heeft een boon voor authentieke smaken en een neus voor fijn tafelplezier. Dat proef je natuurlijk nergens beter dan in zijn eigen restaurant La Botte en foodstore-bistro Peppe’s. Maar waar schuift hij zelf graag de voeten onder tafel?


1 Restaurant U

Peppe: “Restaurant U heeft een heel tof concept. Je eet rond de open keuken aan een toog. Gezellig tafelen dus en – nog veel belangrijker – ze werken er met lokale, duurzame en kraakverse ingrediënten: seizoensproducten, duurzaam gevangen vis en lokaal geproduceerd vlees. In het kader van het Flanders Food Festival serveren ze een menu met het beste uit de Noordzee. Ik wil zeker nog langsgaan!”

Restaurant-u.be

Restaurant U 1 Restaurant U 2
Restaurant U 3 Restaurant U 4

 

2 RestoLatte

Peppe: “’Nothing brings people together like good food’ is het motto van de zaak en dat kan ik alleen maar beamen. Dit fijne restaurant is pas overgenomen door twee gedreven gasten, Yean-Michel en Jonathan. Met een ploeg enthousiaste mensen brengen zij hun enthousiasme en liefde voor de goede keuken over naar hun gasten.  Het is moeilijk kiezen uit hun specials. Stuk voor stuk mooie seizoensgerechten.”

Restolatte.be

Restolatte1   Restolatte2   Restolatte3
3 Peter Pan Pannenkoekenhuis

Peppe: “Als ontbijt, lunch, tussendoor of ’s avonds: er is altijd een goede reden om van een pannenkoek te smullen. Tenminste, als hij goed klaargemaakt is. En dat hebben ze hier absoluut in de vingers. Zoet, zout, met fruit, chocolade, zalm, appeltjes en spek … je weet niet wat je proeft, zo lekker. Natuurlijk ook heel tof om met kinderen te doen.”

Facebook.com/Peter-Pan

Peter Pan 1   Peter Pan 2   Peter Pan 3
4 Restaurant Gusto

Peppe: “Chef Bo Frei en zijn team zijn sterk bezig. Deze zaak is niet zomaar een brasserie meer, maar echt een topper waar je heerlijk en verfijnd kan tafelen. De keuken is hedendaags en met wereldse invloeden. Het signatuurmenu wordt geserveerd met aangepaste wijnen. De wijnkaart is voortreffelijk en de sommelier is een krak in zijn vak.”

Restaurantgusto.be

Gusto 1 Burrata   Gusto 2 Langoustine

Gusto 3 interieur

5 De Molen

Peppe: “De Molen is een vaste waarde die nauwelijks nog voorgesteld moet worden. Voor een écht lekker stukje vlees ben ik altijd te vinden. Daarom kom ik graag naar hier. Het vlees is sappig, vol van smaak en perfect gegrild op Haspengouws fruithout wat een extra fijne toets geeft. De frietjes worden gebakken in ossenwit. Het interieur is gezellig op z’n Vlaams: gewoon knus. Al is het buiten, aan de rand van de Molenvijver, ook fantastisch zitten.”

Demolen-genk.be

De Molen 1

De Molen 2  De Molen 3

Genk is lekker en daar zit chef Peppe voor veel tussen, al wil hij dat zelf niet zo nadrukkelijk gezegd hebben. Siciliaanse bescheidenheid weet je wel. Koken is zijn grote passie.Wil je van zijn culinaire creaties en Italiaanse gastvrijheid genieten? La Botte en Peppe’s bekoren altijd.

Peppe 3  Peppe 2

Peppe interieur

 Labotte.be

Peppes.be