22 November 2021

Charmante pleintjes bezaaid met vuurkorven, feeëriek straattheater, zwoele accordeonklanken, gezellige winterbars, fonkelend rijm op de terrils … Genk in de winter, dat is even de doffe corona-ellende achter je laten en je onderdompelen in een glanzende en sprankelende kerstsfeer. Wees gerust, alles is coronaveilig georganiseerd. Met of zonder bubbels in je glas, bruisend wordt het sowieso.


1 Winter in Genk

Na het shoppen, onder de middag of na het werk en je dag kan niet meer stuk.

Genk Wintert is terug. En hoe! Van 10 december tot en met 9 januari kan je op de Grote Markt de winterse ambiance opsnuiven en smullen van heerlijke versnaperingen in het feestdorp. Ontmoet vrienden en familie aan de kerstchalets, toost met elkaar in het Wintercafé of zwier gezwind met je geliefden op de ijspiste. Knetterende vuurtjes, gezellige kerstlampjes en liveoptredens brengen je in de juiste sfeer. Een bad vol warmte en geluk, waarna je volledig opgeladen terug de wereld induikt.

   Genk wintert campagnebeeld 2

 www.winteringenk.be

2 Winterwandelingen in Bokrijk

Van 26 december t.e.m. 9 januari opent het Openluchtmuseum gratis zijn deuren voor de jaarlijkse winterwandelingen. Kom samen met vrienden en familie het park op een andere manier ontdekken. Niet enkel het Arboretum, Fietsen Door Het Water en onze uitgestrekte bossen zijn het ontdekken waard. Ook het Openluchtmuseum is tijdens de winterdagen de moeite; laat onze sfeerverlichting jou de weg wijzen doorheen de verschillende museumdelen.

https://www.bokrijk.be/nl/winterwandelingen

Winterwandelingen
   

3 Pink Floyd show in Cosmodrome

Rock in de kersttijd: dat geeft gegarandeerd vonken!

Ook in Kattevennen bruist en broeit het. In Cosmodrome kan je niet alleen naar de sterren turen, maar ook naar de Dark Side of the Moon. Van het iconische album van Pink Floyd werd een verbluffend mooie geluids- en visuele 360°show gemaakt die je tot op het puntje van je stoel houdt. Leun achterover, geniet van deze full dome experience en je hebt gegarandeerd zoveel energie en good vibes opgeladen om een hele winter mee door te komen. Op 2 december heb je met je ticket ook toegang tot de expo HIPGNOSIS met legendarische platenhoezen, waaronder de bekende ‘Prisma-hoes’ van Pink Floyd. Het hele avontuur? Eén Great Gig in the Sky. Ook wanneer je geen diehard Floyd-fan bent. Klinkt het je als muziek in de oren? Inschrijven maar!

www.kattevennen.be/nl/activiteiten/pink-floyd-full-dome-experience/239/

Cosmodrome Pink Floyd 1   Cosmodrome Pink Floyd 2   Cosmodrome Pink Floyd 3

 
4 C-mine expeditie

Een ontdekkingstocht die al je zintuigen op scherp zet

C-mine, da’s al jaren het artistieke koninkrijk van Genk. Tijdens C-mine expeditie dalen ouders en kinderen af in de ondergrond. Daar begint een avontuur van anderhalve kilometer door oude tunnels en langs intrigerende architecturale installaties tot op de top van de schachttoren. Het mijnverleden dringt langs alle zintuigen je lijf binnen. En daarna? Genieten van het adembenemende uitzicht. En verder? Nagenieten met een warme choco of ambachtelijk biertje in één van de gezellige bistro’s. Nog energie over? Ontdek kunstwerk Labyrint, pik een filmpje mee of ontdek de expo’s van beeldende kunstenaars Marianne Berenhaut en Nalini Malani. Of laat je verrassen door de verrukkelijke Vennestraat.

www.c-mine.be/expeditie

CME campagnebeeld   Nalini Malani   Marianne Berenhaut

 

De allure van een stad, de sfeer van een gezellig dorp. Dat is Genk. Tel daarbij de vele natuurparels op wandelafstand en je weet dat je met één dag niet toekomt om van al dat fraais te genieten. Jezelf trakteren op een weekendje Genk? De beste logeeradresjes vind je hier.