Op donderdag 12 maart nam de Nationale Veiligheidsraad in aanwezigheid van en in overleg met de ministers-presidenten de beslissing om de huidige maatregelen ter bestrijding van het coronavirus te versterken, en dit met aanvullende social distancing maatregelen.

Deze maatregelen zijn geldig vanaf vrijdag 13/03 middernacht tot en met 3 april. 

De maatregelen hebben uiteraard ook impact op onze stad. Stad Genk blijft de basisdienstverlening garanderen, maar alle stedelijke activiteiten worden geannuleerd. Zo ook de Winkelhierdag van 21 maart. 

Meer informatie over de impact van alle maatregelen vind je op www.genk.be/coronavirus

We proberen jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, maar belangrijk is ook om de federale maatregelen na te leven en de federale en stedelijke communicatie goed te volgen.

 

Winkelhieren? Doe es Genk!

Noteer zaterdag 21 maart, want op deze nationale Dag van het Winkelhieren zetten de Genkse handelaars hun deuren wagenwijd open. Voor elke aankoop van 20 euro ontvang je die dag een bon voor heerlijke Genkse fingerfood.

Hoe werkt het? Simpel:

  • Koop iets in een winkel in het centrum of Shopping 1.

  • Toon je kasticket aan één van de bonnenstanden en ontvang een bon (max. 6 bonnetjes per kassaticket).

  • Ruil je bon om voor een heerlijke hap aan één van de eetstandjes tussen 12 en 18 uur.

En omdat jij komt Winkelhieren, doen de handelaars die dag nog iets extra's!   

Ontdek hier alle acties


Waarom Winkelhieren?

De campagne steunt onze zelfstandige ondernemers en roept op om meer lokaal te kopen. Winkelhiers staan immers altijd klaar voor ons; ze investeren in de stad en zorgen voor meer lokale tewerkstelling. Deze boodschap onderschrijven ook Kok Peppe Giacomazza en influencer Elisa Guarraci, die het gezicht zijn voor de Genkse campagne.

Meer info: Facebook - Instagram