Waar parkeren?

Betalend parkeren

Rond de volgende handelsgebieden is het betalend parkeren van toepassing:

  • Centrum;
  • Stalenstraat;
  • Vennestraat;
  • Hoevenzavellaan.

Op de dichtstbijzijnde parkeerautomaat vind je de tarieven en toegelaten parkeerduur voor die zone. De parkeerduur is maximaal 1 of 2 uur, tarieven bedragen 50 cent, 1 euro of anderhalve euro per uur. Betalen doe je van maandag tot zaterdag van 9u00 tot 13u00 en 14u00 tot 18u00. Op zon- en feestdagen is geen ticket nodig. Indien je geen of geen geldig ticket hebt, bedraagt de retributie 15 euro per halve dag.

Aan de treinstations van Genk en Bokrijk is een dagtarief van 5 euro van toepassing. Hiermee mag je 24 uur parkeren op de daarvoor voorziene plaatsen aan het station. Bezitters van een treinabonnement kunnen terecht op de site van B-Parking of aan de stationsloketten voor meer informatie over mogelijkheden tot parkeren.

Blauwe zone

Op een aantal locaties in Genk zijn blauwe zones. Hier moet je gebruik maken
van de Europese parkeerschijf. Je duidt met de pijl op de parkeerschijf het eerstvolgende uur of halfuur aan na aankomst (vb: 13u40 wordt 14u00). Je mag steeds 2 uur parkeren, tenzij een onderbord een andere duur aangeeft. In Genk kan dit 30 minuten, 1 uur of 3 uur zijn.

In de meeste blauwe zones kunnen bewoners een bewonerskaart aanvragen. Voor meer info kan je altijd terecht bij de Parkingshop (Reinpadstraat 11, bus 20, 089 50 47 40).

Parkeren in parkeergarage

In het centrum kan je ook parkeren in één van de parkeergarages:

In de Stalenstraat kan je terecht in de ondergrondse parkeergarage van het MENOS-gebouw.

Genker kwartier

Het Genker kwartier is er voor de momenten dat je heel kort gratis wil parkeren, ideaal om een bestelling af te halen, boodschappen binnen te zetten enzovoort. Met deze parkeerschijf kan je maximum een kwartier parkeren en ze is enkel geldig in de betalende zones van Genk. Opgelet, combineren van het Genker kwartier en een parkeerticket is niet toegelaten. Indien een parkeerwachter dit vaststelt, krijg je steeds een retributie.

Het Genker kwartier kan je aan de snelbalie in het stadhuis of bij de concessionaris OPC (Reinpadstraat 11 bus 20) verkrijgen.

Gratis langparkeren

Aan de rand van de betalende zones zijn op wandelafstand verschillende mogelijkheden tot gratis langparkeren.

Voor het centrum gaat het om volgende plaatsen:

  • Hooiplaats;
  • Limburghal;
  • Molenvijver.

Overige gratis randparkings liggen in de omgeving van de handelsgebieden:

  • Vennestraat: achterliggende parking te bereiken via de Hoefstadstraat;
  • Stalenstraat: achterliggende parking te bereiken via de Stalenstraat 119-123 of via Stalenstraat 67-77;
  • Hoevenzavellaan: parking aan de Minderbroederssite of de Risstraat.